Natuur rond het Markdal: Amerikaanse eik

24 mei 2024     Tekst: Joop van Riet / Aad van Diemen - Foto: Aad van Diemen

Blad van een Amerikaanse eikDeze week in Natuur rond het Markdal een bijdrage van Aad van Diemen over de Amerikaanse eik, en natuurlijk de wekelijkse Markandalletjes. 

Heb jij recht op de Bredapas?

24 mei 2024     Tekst: Gemeente Breda

logo gemeente BredaDe BredaPas is een kortingspas. Woon je in de gemeente in Breda en heb je een laag inkomen? Dan kun je per huishouden één gratis BredaPas aanvragen als je aan de voorwaarden voldoet.

Portret van een kunstenaar - Wies Verwaaien

23 mei 2024     Tekst: Leontien Besems-van Oord - Foto's: Wies Verwaaien

Wies VerwaaienIn het weekend van 22 en 23 juni organiseert Ulvenhout uit de Kunst de 12e editie van de kunst- en tuinroute. In de aanloop naar dit weekend zet UudK deelnemende kunstenaars in de schijnwerpers. Deze keer een portret van Wies Verwaaien.

 

Gouden ‘kamp’ weken op basisschool De Klokkebei

22 september 2022     Tekst: OBS De Klokkebei / Claudi Lugtenberg - Foto's: M. Oprins / C. van Gorp

 

De eerste weken na de zomervakantie zijn goud waard om een goede sfeer in de klas te creëren. De leerlingen verkennen elkaar én de nieuwe leerkracht, en ze maken samen klassenafspraken. Geen wonder dat er op OBS De Klokkebei heel veel aandacht wordt besteed aan groepsopdrachten, samenwerken en kanjerlessen. Dit gebeurt bij alle groepen, elke dag gedurende de eerste schoolweken.

 

Herfstkamp

Eén van de meest waardevolle momenten van de startweken is het herfstkamp van de groepen 5 t/m 8. De eerste groepen zijn inmiddels alweer terug van hun driedaagse kampeerbeleving. Bij camping ‘t Zand in Alphen ondernemen de diverse groepen allerlei activiteiten. Dit avontuur begint al met het samenstellen van twee verantwoorde avondmaaltijden, die de kinderen in groepjes gaan bereiden. Nadat alle inkopen door de leerlingen zijn gedaan, vertrekken ze op de fiets richting hun kampeeradres.

 

Veilig

De eerste opdracht die daar op de kinderen wacht, is het opzetten en inrichten van de tenten. Een activiteit waar samenwerking, overleg en inzet een must is. Zowel voor de leerlingen als voor de leerkrachten zijn dit soort momenten enorm waardevol. De rollen van de verschillende kinderen binnen de groep worden hierbij al snel duidelijk. En dat is fijn, want zo leren ze hoe ze rekening kunnen houden met elkaar, met als doel dat iedereen zich veilig voelt. Je veilig voelen in je groep op school is een voorwaarde om tot leren te komen en staat dus hoog in het vaandel bij OBS De Klokkebei.

 

 

Vaardigheden

Naast het vormen van een (h)echte groep is het voor de kinderen geweldig om tijdens het kamp op een heel andere manier bezig te zijn met het ontwikkelen van hun vaardigheden. Kamperen met je groep is niet alleen erg leuk, maar ook ontzettend leerzaam. Elk herfstkamp is er bovendien een thema waarmee de leerlingen aan de slag gaan. Deze keer is dat water. De leerlingen doen onder andere wateronderzoek, hebben een excursie naar de waterzuivering en gaan op zoek naar de antwoorden op vragen binnen dit thema.

 

Zoals u leest is het niet voor niets zo dat De Klokkebei hun kampen zo belangrijk vindt!

Terug Schrijf reactie

Klik op advertenties voor meer info

30 mei DinerConcert Landgoed Ulvenhart met

30 mei DinerConcert Landgoed Ulvenhart DinerConcert met Matthieu Idmtal

 

 


 

 Andes

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

^ Naar boven