Lees mee met de Dorpsraad Ulvenhout

26 september 2022     Tekst: Dorpsraad Ulvenhout / Annet Steenbergen

De Dorpsraad Ulvenhout gaat voortaan notulen via onsulvenhout.nl delen. Ook wordt u uitgenodigd om 3 november a.s. om 20.00 uur de volgende vergadering bij te wonen in Boerderij De Pekhoeve.

 

Natuur rond het Markdal

23 september 2022     Tekst: Aad van Diemen / Joop van Riet - Foto: Aad van Diemen

Met ingang van vandaag kunt u op onsulvenhout.nl elke vrijdag Natuur rond het Markdal lezen. Met deze week een bijdrage over de paardenkastanje en de doorstart van het herstel van het zuidelijke deel van het Markdal. En natuurlijk de Markandalletjes.

Nieuwe cursus filosofie KBO Ulvenhout

23 september 2022     Tekst en foto: KBO Ulvenhout

KBO Ulvenhout start 6 oktober met een nieuwe cursus filosofie in de Pekhoeve. Lucy Roodbol en Ingrid Aarts behandelen in zes lessen het onderwerp "Emoties".

Open Monumentendag De Karkooi Ulvenhout

14 september 2022     Tekst en foto: Dorpswijzer Ulvenhout / Het Ruilboek - Marijke Timmermans

 

De monumentale Karkooi op het Pekhoevecomplex was 10 en 11 september open in het kader van Open Monumentendag, met als thema ”Duurzaam duurt het langst”.

 

Sfeervol

Veerle van Wortels in Breda had voor een mooi boeket uit de pluktuin gezorgd, dat geheel paste bij het thema van dit OMD-weekend. Het maakte ’t Gerij, waar Het Ruilboek gevestigd is, nog sfeervoller. En dit terwijl de bezoekers het al een bijzondere monumentale ruimte vinden met al die mooie boeken aan de wanden. Een geslaagd weekend voor Dorpswijzer Ulvenhout / Het Ruilboek!

 

Ontmoeting

Het was leuk en verrassend om maar liefst 68 bezoekers te mogen ontvangen. Tenslotte is het doel van Het Ruilboek ‘Ontmoeten en Boeken’. De meesten kenden de ruimte en het ruilsysteem nog niet. Hopelijk hebben we ze aangemoedigd eens vaker te komen en betrokken te raken bij Dorpswijzer Ulvenhout / Het Ruilboek.

 

Vrienden van Het Ruilboek

Wat hebben vrijwilligers toch veel voor elkaar kunnen krijgen nadat de gemeente Breda de bibliotheek in Ulvenhout in 2015 sloot. We “bouwen” nu 7 jaar aan Het Ruilboek en mogen trots zijn op de steeds betere locatie, ruimte en boeken. Laat dit, nu in een monumentaal pand, voortbestaan en word Vriend van Het Ruilboek

 

Aarzel niet en loop eens binnen van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 – 16.00 uur. Klik hier voor meer informatie. 

Terug Schrijf reactie

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

Sprangers Fotografie - Digitaal rijbewijs verlengen


 

 


 

 

^ Naar boven