Vrijwillige Brandweer Ulvenhout neemt deel aan Singelloop

02 oktober 2023     Tekst: Ingrid Bothe - Foto: enthousiaste supporter

Diverse leden van de Vrijwillige Brandweer Ulvenhout liepen op 1 oktober tijdens de Singelloop het spreekwoordelijke vuur uit de sloffen.

MO13-1 lopen vijf kilometer Singelloop

02 oktober 2023     Tekst: UVV'40 / Michael van Egeraat - Foto: Bram Schutjens

Onder de vele deelnemers aan de Singelloop zagen we 1 oktober onder anderen het UVV'40 team MO13-1. 

Lezing "De zonnecultus van Achnaton"

02 oktober 2023     Tekst en foto: Vereniging voor Volkenkunde / Marie-Antoinette Willemsen

Maandag 9 oktober organiseert de Vereniging voor Volkenkunde om 20.00 uur een lezing over de zonnecultus van Achnaton in de Pekhoeve in Ulvenhout. 

Open Monumentendag De Karkooi Ulvenhout

14 september 2022     Tekst en foto: Dorpswijzer Ulvenhout / Het Ruilboek - Marijke Timmermans

 

De monumentale Karkooi op het Pekhoevecomplex was 10 en 11 september open in het kader van Open Monumentendag, met als thema ”Duurzaam duurt het langst”.

 

Sfeervol

Veerle van Wortels in Breda had voor een mooi boeket uit de pluktuin gezorgd, dat geheel paste bij het thema van dit OMD-weekend. Het maakte ’t Gerij, waar Het Ruilboek gevestigd is, nog sfeervoller. En dit terwijl de bezoekers het al een bijzondere monumentale ruimte vinden met al die mooie boeken aan de wanden. Een geslaagd weekend voor Dorpswijzer Ulvenhout / Het Ruilboek!

 

Ontmoeting

Het was leuk en verrassend om maar liefst 68 bezoekers te mogen ontvangen. Tenslotte is het doel van Het Ruilboek ‘Ontmoeten en Boeken’. De meesten kenden de ruimte en het ruilsysteem nog niet. Hopelijk hebben we ze aangemoedigd eens vaker te komen en betrokken te raken bij Dorpswijzer Ulvenhout / Het Ruilboek.

 

Vrienden van Het Ruilboek

Wat hebben vrijwilligers toch veel voor elkaar kunnen krijgen nadat de gemeente Breda de bibliotheek in Ulvenhout in 2015 sloot. We “bouwen” nu 7 jaar aan Het Ruilboek en mogen trots zijn op de steeds betere locatie, ruimte en boeken. Laat dit, nu in een monumentaal pand, voortbestaan en word Vriend van Het Ruilboek

 

Aarzel niet en loop eens binnen van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 – 16.00 uur. Klik hier voor meer informatie. 

Terug Schrijf reactie

Klik op advertenties voor meer info

Moestuinlunches elke zondag in sept en okt bij Landgoed Ulvenhart 28 sept op Landgoed Ulvenhart

Moestuinlunches elke zondag in sept en okt bij Landgoed Ulvenhart 28 sept  op Landgoed Ulvenhart


 

 


 

 Andes

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

^ Naar boven