Lees mee met de Dorpsraad Ulvenhout

26 september 2022     Tekst: Dorpsraad Ulvenhout / Annet Steenbergen

De Dorpsraad Ulvenhout gaat voortaan notulen via onsulvenhout.nl delen. Ook wordt u uitgenodigd om 3 november a.s. om 20.00 uur de volgende vergadering bij te wonen in Boerderij De Pekhoeve.

 

Natuur rond het Markdal

23 september 2022     Tekst: Aad van Diemen / Joop van Riet - Foto: Aad van Diemen

Met ingang van vandaag kunt u op onsulvenhout.nl elke vrijdag Natuur rond het Markdal lezen. Met deze week een bijdrage over de paardenkastanje en de doorstart van het herstel van het zuidelijke deel van het Markdal. En natuurlijk de Markandalletjes.

Nieuwe cursus filosofie KBO Ulvenhout

23 september 2022     Tekst en foto: KBO Ulvenhout

KBO Ulvenhout start 6 oktober met een nieuwe cursus filosofie in de Pekhoeve. Lucy Roodbol en Ingrid Aarts behandelen in zes lessen het onderwerp "Emoties".

Zwemmende Bosuilen halen met Swim to Fight Cancer maar liefst € 2.254 op

12 september 2022     Tekst en foto's: Laurin Heemskerk

 

Zondag 11 september werd in Breda voor de derde keer gezwommen om geld voor kankeronderzoek in te zamelen. De Zwemmende Bosuilen Ruben Vester (14), Marijn Aarts (13), Frederieke Heemskerk (13) en oma Laurin Heemskerk (77) haalden met hun deelname aan Swim to Fight Cancer € 2.254 op.

 

Zwemmende Bosuilen

In 2019 zwommen Frederieke Heemskerk (toen 10 jaar oud) en haar oma Laurin Heemskerk voor het eerst mee. Er werd dat jaar in de haven en de singels gezwommen. Vorig jaar moest het zwemevenement vanwege corona in zwembad de Kuil in Prinsenbeek gehouden worden. Frederieke wist haar vrienden Ruben Vester en Marijn Aarts over te halen ook mee te doen. Zij vonden het zo leuk dat ze dit jaar weer meededen, maar nu als team “De Zwemmende Bosuilen” o.l.v. oma Heemskerk.

 

 

De Kuil

Door blauwalg moest er dit jaar wederom een beroep gedaan worden op De Kuil. Fijn dat Swim to Fight Cancer toch door kon gaan, maar jammer dat er wel beduidend minder mensen zouden komen kijken. Enfin, het was niet anders. Vooraf was er goed geoefend, ook in De Kuil. Dus de kinderen wisten hoe ze moesten zwemmen om hun 500 meter te halen. Dat was maar goed ook, want heel duidelijk bleek dit niet aangegeven.

 

Doorzwemmen

Na een warmingup mochten de kinderen via een springkussenglijbaan het water in. Oma heeft zich daar niet aan gewaagd en is lopend het water in gegaan. Even snel doorzwemmen om de jeugd in te halen, want zij zetten de vaart erin! De duikers die halverwege de boei stonden, gaven aan dat ze daar al af konden slaan. "Nee", zei oma, "doorzwemmen tot aan de boei, dat was woensdag bij de training ook!" Wel even protest, maar het werd gedaan. Oma zwom na de boei door om haar 2 km te zwemmen. De kinderen kwamen onder applaus bij de finish aan.

 

 

Record

Zowel aan het begin als aan het eind van de dag werden toespraken gehouden en waren op een groot scherm video’s van gesprekken met de deelnemers te zien: Waarom doe je mee? De kinderen waren hierbij ook te zien. We waren heel benieuwd hoeveel er nu opgehaald was. Wij als team waren voor € 2.254 gesponsord, een bedrag waar we trots op, en blij mee waren. Maar nu? Het totaal? Aan het eind van een leuke dans door een groep kinderen werd dan het bedrag onthuld. Een voor een draaiden zij een bord om waar een getal op stond: € 300.723. Wel heel veel meer dan de € 184.500 van vorig jaar. Luid applaus!!!

 

Trots

En wat vond ons team nu het leukste deze dag? “Het uit het water gaan!” Hé? “Ja, toen kregen we cadeautjes”, zei Marijn: “Handdoek, T-shirt, fruit”. En de andere twee lachen. Tja, het blijven kinderen. Wat ze ook heel leuk vonden, was het gezamenlijk eten daarna met onze gezinnen. En dat was ook zo! Al met al een hele gezellige, zonnige dag met een mooie opbrengst, waar we trots op mogen zijn.

 

2023

Als er volgend jaar weer Swim to Fight Cancer is, doen we zeker mee. Is het niet in Breda, dan wellicht in Den Bosch. Dan zwemt Floris, die nu 10 jaar is, ook mee, want hij had maar wat graag deze keer ook meegedaan!

Terug Schrijf reactie

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

Sprangers Fotografie - Digitaal rijbewijs verlengen


 

 


 

 

^ Naar boven