Lees mee met de Dorpsraad Ulvenhout

26 september 2022     Tekst: Dorpsraad Ulvenhout / Annet Steenbergen

De Dorpsraad Ulvenhout gaat voortaan notulen via onsulvenhout.nl delen. Ook wordt u uitgenodigd om 3 november a.s. om 20.00 uur de volgende vergadering bij te wonen in Boerderij De Pekhoeve.

 

Natuur rond het Markdal

23 september 2022     Tekst: Aad van Diemen / Joop van Riet - Foto: Aad van Diemen

Met ingang van vandaag kunt u op onsulvenhout.nl elke vrijdag Natuur rond het Markdal lezen. Met deze week een bijdrage over de paardenkastanje en de doorstart van het herstel van het zuidelijke deel van het Markdal. En natuurlijk de Markandalletjes.

Nieuwe cursus filosofie KBO Ulvenhout

23 september 2022     Tekst en foto: KBO Ulvenhout

KBO Ulvenhout start 6 oktober met een nieuwe cursus filosofie in de Pekhoeve. Lucy Roodbol en Ingrid Aarts behandelen in zes lessen het onderwerp "Emoties".

Trommel zonder rommel

30 augustus 2022     Tekst: Ingrid Bothe - Foto: Gemeente Breda

 

5 september beginnen de scholen weer. In de brochure 'Trommel zonder rommel' staan weetjes en tips over, en voorbeelden van, een gezonde lunch en tussendoortjes die je je kind kunt meegeven naar school.

 

Trommel zonder rommel

Een nieuw schooljaar, een nieuwe start. Kinderen kunnen daar het meest van genieten als zij voldoende energie hebben en lekker in hun vel zitten. Gezond eten en drinken kan daarbij ondersteunen. Daarom gaf wethouder Gezondheid, Arjen van Drunen 25 augustus jl. het startsein voor de actie ‘Trommel zonder rommel’. 

 

Gezonde voeding

“We weten dat gezonde voeding kan helpen om op latere leeftijd overgewicht en hart- en vaatziekten te voorkomen. Daarmee kun je niet vroeg genoeg beginnen", geeft wethouder Gezondheid Arjen van Drunen aan. Hij vervolgt: “In Breda willen we dat de gezonde keuze de meest makkelijke keuze wordt. Ook willen we dat gezonde voeding al op jonge leeftijd een gewoonte wordt. De actie ‘Trommel zonder rommel’ geeft ouders tips om kinderen lekkere gezonde lunches en tussendoortjes te geven. Samen met partners in de stad maken we op die manier gezond makkelijk en gewoon.”

 

Gezond, makkelijk en niet duur

In de brochure 'Trommel zonder rommel' vind je informatie over wat je je kind mee kunt geven naar school. Het boekje laat zien dat gezond ook zeker makkelijk kan zijn, en niet veel hoeft te kosten. Er staan ook tips in voor een gezonde pauzehap of traktatie. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het belang van water drinken.

Terug Schrijf reactie

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

Sprangers Fotografie - Digitaal rijbewijs verlengen


 

 


 

 

^ Naar boven