Lees mee met de Dorpsraad Ulvenhout

26 september 2022     Tekst: Dorpsraad Ulvenhout / Annet Steenbergen

De Dorpsraad Ulvenhout gaat voortaan notulen via onsulvenhout.nl delen. Ook wordt u uitgenodigd om 3 november a.s. om 20.00 uur de volgende vergadering bij te wonen in Boerderij De Pekhoeve.

 

Natuur rond het Markdal

23 september 2022     Tekst: Aad van Diemen / Joop van Riet - Foto: Aad van Diemen

Met ingang van vandaag kunt u op onsulvenhout.nl elke vrijdag Natuur rond het Markdal lezen. Met deze week een bijdrage over de paardenkastanje en de doorstart van het herstel van het zuidelijke deel van het Markdal. En natuurlijk de Markandalletjes.

Nieuwe cursus filosofie KBO Ulvenhout

23 september 2022     Tekst en foto: KBO Ulvenhout

KBO Ulvenhout start 6 oktober met een nieuwe cursus filosofie in de Pekhoeve. Lucy Roodbol en Ingrid Aarts behandelen in zes lessen het onderwerp "Emoties".

Bosuilen Swim to Fight Cancer

01 september 2022     Tekst: Ingrid Bothe - Foto: De Zwemmende Bosuilen

In heel het land halen deelnemers aan Swim to Fight Cancer geld op voor kankeronderzoek met een zwemtocht van ca. 2 kilometer in natuurlijk buitenwater. In Breda vindt deze tocht 11 september a.s. plaats. Ook ‘De Zwemmende Bosuilen’ uit Ulvenhout doen weer mee.

 

Zwemmende Bosuilen

Het Ulvenhoutse zwemteam bestaat uit de drie vrienden Marijn Aarts (13), Ruben Vester (14) en Frederieke Heemskerk (13) en haar oma Laurin Heemskerk (77). Allemaal hebben ze direct of indirect met kanker te maken gehad. Vorig jaar haalde het team maar liefst € 2.721,- euro op. “Het zou mooi zijn als we dat dit jaar op zijn minst evenaren.”

 

Helpen

Frederieke behoort met Marijn en Ruben tot de jongste deelnemers. Zij doet dit jaar al voor de derde keer mee. “Mijn oma heeft zelf kanker gehad. Zij heeft me overgehaald om mee te doen.” Ruben doet net als Marijn voor de tweede keer mee: “11 september doe ik weer mee aan Swim to Fight Cancer omdat ik het goed vind om mensen met kanker te helpen. Ik ken een paar mensen die kanker hebben en hadden, en door te zwemmen voor kanker help ik toch een beetje.”

 

Doel

Marijn: “Ik zwem voor mijn vader en voor alle mensen die kanker hebben. Ik wil mensen hiermee inspireren om voor een doel te gaan.” Vorig jaar zwom het drietal 500 meter in de Kuil in Prinsenbeek. Marijns doel is om één kilometer te zwemmen. Omdat hij en zijn vrienden jonger dan 15 zijn, mogen ze echter nog niet één of twee kilometer in de singel zwemmen. Daarvoor zouden ze lid van een zwemvereniging moeten zijn en toestemming van een trainer moeten krijgen. Nu mogen ze tot hun spijt maar 500 meter in de haven zwemmen.

 

Onderzoek

Oma Laurin zwemt 11 september eerst 500 meter met de kinderen en gaat daarna zelf nog twee kilometer in de singel zwemmen. Laurin: “Geld voor kankeronderzoek is heel hard nodig, want nog steeds krijgt één op de drie mensen in Nederland de diagnose kanker. Door ons te sponsoren help je Fight Cancer met de financiering van belangrijk onderzoek naar kanker.”

 

Sponsor de Bosuilen

Je kunt team ‘De Zwemmende Bosuilen’ en/of de individuele leden sponsoren via de website van Swim to Fight Cancer.

 

De Zwemmende Bosuilen

Frederieke
Marijn 
Ruben
Laurin

Terug Schrijf reactie

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

Sprangers Fotografie - Digitaal rijbewijs verlengen


 

 


 

 

^ Naar boven