Natuur rond het Markdal

23 september 2022     Tekst: Aad van Diemen / Joop van Riet - Foto: Aad van Diemen

Met ingang van vandaag kunt u op onsulvenhout.nl elke vrijdag Natuur rond het Markdal lezen. Met deze week een bijdrage over de paardenkastanje en de doorstart van het herstel van het zuidelijke deel van het Markdal. En natuurlijk de Markandalletjes.

Nieuwe cursus filosofie KBO Ulvenhout

23 september 2022     Tekst en foto: KBO Ulvenhout

KBO Ulvenhout start 6 oktober met een nieuwe cursus filosofie in de Pekhoeve. Lucy Roodbol en Ingrid Aarts behandelen in zes lessen het onderwerp "Emoties".

Gouden ‘kamp’ weken op basisschool De Klokkebei

22 september 2022     Tekst: OBS De Klokkebei / Claudi Lugtenberg - Foto's: M. Oprins / C. van Gorp

De eerste weken na de zomervakantie zijn goud waard om een goede sfeer in de klas te creëren.

De geschiedenis van het Markdal

26 augustus 2022     Tekst: Joost de Jong - Foto: Arnold Velders

 

De Vereniging Markdal en de Heemkundekring Paulus van Daesdonck houden 10 oktober a.s. samen met George Dirven, de auteur van het boek ‘Het Markdal’, een avond over de geschiedenis van het Markdal in de Pekhoeve in Ulvenhout.

 

Bijzonder karakter

De geschiedenis van het Markdal voor het voetlicht. George Dirven zal samen met Peter Janssens, die de meeste foto’s heeft aangeleverd, het historisch verhaal van het Markdal vertellen. Hij heeft met een fraai geïllustreerd boek laten zien dat hij zeer deskundig is in de geschiedenis van het Markdal.

 

Rijke geschiedenis

“Het Markdal is een bijzonder gebied met een rijke geschiedenis. Het dal en de rivier vormden zich in een tijdsbestek van vele, vele eeuwen tot een beekdallandschap met een van oorsprong meanderende beek met drassige oevers, een landschap met dekzandruggen en donken”, schrijft Dirven in de inleiding van zijn boek. Hij wijst erop dat al vóór 38.000 jaar voor Christus Neanderthalers in het Markdal zijn geweest.

 

Aanmelden en info

De avond vindt plaats op 10 oktober a.s. in de Pekhoeve, Dorpsstraat 94 te Ulvenhout. Aanvang 20.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Met deze avond willen de Heemkundekring Paulus van Daesdonck en de Vereniging Markdal aandacht vragen voor het bijzondere karakter van het Markdal en de cultuurhistorische waarden van dit gebied. De toegang voor deze avond is gratis.

 

Aanmelding is gewenst: info@verenigingmarkdal.nl.

Inlichtingen bij Joost de Jong: 06-2811 3854.

Terug Schrijf reactie

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

Sprangers Fotografie - Digitaal rijbewijs verlengen


 

 


 

 

^ Naar boven