Natuur rond het Markdal

23 september 2022     Tekst: Aad van Diemen / Joop van Riet - Foto: Aad van Diemen

Met ingang van vandaag kunt u op onsulvenhout.nl elke vrijdag Natuur rond het Markdal lezen. Met deze week een bijdrage over de paardenkastanje en de doorstart van het herstel van het zuidelijke deel van het Markdal. En natuurlijk de Markandalletjes.

Nieuwe cursus filosofie KBO Ulvenhout

23 september 2022     Tekst en foto: KBO Ulvenhout

KBO Ulvenhout start 6 oktober met een nieuwe cursus filosofie in de Pekhoeve. Lucy Roodbol en Ingrid Aarts behandelen in zes lessen het onderwerp "Emoties".

Gouden ‘kamp’ weken op basisschool De Klokkebei

22 september 2022     Tekst: OBS De Klokkebei / Claudi Lugtenberg - Foto's: M. Oprins / C. van Gorp

De eerste weken na de zomervakantie zijn goud waard om een goede sfeer in de klas te creëren.

La Vuelta door Ulvenhout

22 augustus 2022     Tekst: Ingrid Bothe - Beeldmateriaal: diversen

Foto: Ingrid Bothe

 

Zondagochtend 21 augustus, 10.30 uur. Wie niet op de hoogte is, kan niet vermoeden dat Ulvenhout rond het middaguur wereldwijd in de belangstelling zal staan bij de officiële start van de derde etappe van La Vuelta Holanda.

 

Foto: Ulvenhout Leeft

 

Uniek

Langzaam maar zeker wordt het steeds drukker in de Dorpstraat. Voor de Laurentiuskerk verzamelen De Bosuilen en vrijwilligers van Ulvenhout Leeft zich bij de Vuelta hotspot. Het Plaza Fiesta bij 't Nippeltje kleurt steeds vrolijker rood/geel. Groepen verkeersregelaars fietsen het dorp in. En de eerste toeschouwers verzamelen zich, al dan niet met stoeltje, langs het parcours. Van heinde en verre maken mensen gebruik van deze unieke gelegenheid om een etappe van de Vuelta bij te wonen. 

 

 Foto: Michael van Egeraat

 

Spanning

Rond half 12 is het al aardig druk aan het worden langs het parcours. De zon schijnt en de temperatuur is heel aangenaam. De Bosuilen spelen bij de hotspot hun happy hardcore. Ook op de Plaza Fiesta verderop is livemuziek te horen. De spanning begint zich op te bouwen in afwachting van de doorkomst van de Groene Karavaan om 11.54 uur en natuurlijk het peloton om 12.54 uur. De eerste ploegauto's rijden in een rustig tempo door het dorp. Vlak voor het tijdstip van de officiële start is dat wel even anders... 

 

Foto: Winfried van den Berg

 

Spotlight

Om 12.54 is het dan eindelijk zover. Het peloton heeft Ulvenhout bereikt. Nog geen minuut later verlaat de laatste wielrenner het dorp via de Strijbeekse weg. Ulvenhout heeft 57 seconden lang in de schijnwerpers gestaan. Maar het blijft daarna zoals we in ons dorp gewend zijn nog lang gezellig langs het parcours. Wat een geweldige dag!

 

Video: Ulvenhout Leeft

 

 

 

Video: Winfried van den Berg

Terug Schrijf reactie

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

Sprangers Fotografie - Digitaal rijbewijs verlengen


 

 


 

 

^ Naar boven