Lees mee met de Dorpsraad Ulvenhout

26 september 2022     Tekst: Dorpsraad Ulvenhout / Annet Steenbergen

De Dorpsraad Ulvenhout gaat voortaan notulen via onsulvenhout.nl delen. Ook wordt u uitgenodigd om 3 november a.s. om 20.00 uur de volgende vergadering bij te wonen in Boerderij De Pekhoeve.

 

Natuur rond het Markdal

23 september 2022     Tekst: Aad van Diemen / Joop van Riet - Foto: Aad van Diemen

Met ingang van vandaag kunt u op onsulvenhout.nl elke vrijdag Natuur rond het Markdal lezen. Met deze week een bijdrage over de paardenkastanje en de doorstart van het herstel van het zuidelijke deel van het Markdal. En natuurlijk de Markandalletjes.

Nieuwe cursus filosofie KBO Ulvenhout

23 september 2022     Tekst en foto: KBO Ulvenhout

KBO Ulvenhout start 6 oktober met een nieuwe cursus filosofie in de Pekhoeve. Lucy Roodbol en Ingrid Aarts behandelen in zes lessen het onderwerp "Emoties".

Vakantie in Ulvenhout

17 augustus 2022     Tekst en foto: Ingrid Bothe

 

We zitten zo’n beetje halverwege de zomervakantie. Veel dorpsgenoten brengen die ergens anders door. Maar voor mensen van buiten Ulvenhout is ons dorp juist weer een vakantiebestemming. Geen wonder: prachtige natuur op loop- en fietsafstand, en het gezellige Breda om de hoek. Ook in Ulvenhout zelf is in deze periode overigens van alles te beleven. “Als ik jonger was, zou ik hier zo gaan wonen”, zegt Ingrid van Dongen.

 

Vakantie

De 67-jarige Ingrid en haar man Theo zijn geboren en getogen Hagenezen. Ze staan in de zomervakantie al ruim tien jaar met hun caravan op camping De Beekhoek. Ingrid: “We zijn hier per toeval terechtgekomen. Jaren geleden wilden we na een heerlijke zomervakantie nog niet terug naar huis. We zagen onderweg het bordje naar deze camping en zijn hier een paar dagen blijven hangen. De jaren daarna werd dat steeds langer, tot we besloten om een seizoenplek uit te proberen. Dat beviel goed en we staan hier nog steeds. Als we uit de auto stappen, hebben we meteen vakantie.”

 

Paradijs

Voor de caravan staat een opblaasbadje en in de voortent staan wat dozen speelgoed. Ingrid: “Twee van onze kinderen wonen in Den Haag. De derde woont in Tilburg met haar partner en ons kleinkind, Lex van 3. Als trotse opa en oma passen we elke maandag en dinsdag op hem. Hij is heel graag bij ons op de camping. Van Ulvenhout is het een stuk minder ver rijden naar Tilburg. En van Den Haag zijn we in een uurtje hier.”

 

Gek op Ulvenhout
Als ik Ingrid vraag wat ze zo leuk vindt aan ons dorp, zegt ze enthousiast: “Ik ben gek op Ulvenhout! De Harmonie, de tweejaarlijkse Vlooienmarkt, de zomeravondconcerten in het Grimhuysenpark, de kermis… In de buurt is verder ook zo veel te doen! Ik probeer elke dag vijf á tien kilometer te lopen. Daar is de omgeving hier natuurlijk perfect voor. Maar we gaan ook graag naar het Ginneken, Meersel-Dreef en natuurlijk Breda.”
Lex vindt kinderboerderij Wolfslaar geweldig en eet graag bij ‘de patatjeswinkel’, ’t Nippeltje. Ingrid: “We hebben een vast plekje, bij het raam.” Ingrid’s man Theo is net zo enthousiast als zijn vrouw. “Als 8-jarige bleekneusje uit de grote stad mocht ik een week op kamp naar De Geershof. Toen vond ik het hier ook al geweldig.”

 

Betrokken

Sinds een jaar is Ingrid officieel met pensioen. “Ik heb langer doorgewerkt als onderwijzeres, het mooiste vak van de wereld.” Ze moet er nog wel aan wennen: “Misschien kan ik hier op de basisschool nog wel eens een handje helpen,” zegt ze met een glimlach. “Ik zou ook best als vrijwilliger mee willen werken aan activiteiten in het dorp.” Ingrid voelt zich duidelijk betrokken bij Ulvenhout en is dan ook blij met onsulvenhout.nl. “Leuk dat ik zo, ook vanuit Den Haag, op de hoogte kan blijven van activiteiten en nieuwtjes uit Ulvenhout.”

Terug Schrijf reactie

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

Sprangers Fotografie - Digitaal rijbewijs verlengen


 

 


 

 

^ Naar boven