Lees mee met de Dorpsraad Ulvenhout

26 september 2022     Tekst: Dorpsraad Ulvenhout / Annet Steenbergen

De Dorpsraad Ulvenhout gaat voortaan notulen via onsulvenhout.nl delen. Ook wordt u uitgenodigd om 3 november a.s. om 20.00 uur de volgende vergadering bij te wonen in Boerderij De Pekhoeve.

 

Natuur rond het Markdal

23 september 2022     Tekst: Aad van Diemen / Joop van Riet - Foto: Aad van Diemen

Met ingang van vandaag kunt u op onsulvenhout.nl elke vrijdag Natuur rond het Markdal lezen. Met deze week een bijdrage over de paardenkastanje en de doorstart van het herstel van het zuidelijke deel van het Markdal. En natuurlijk de Markandalletjes.

Nieuwe cursus filosofie KBO Ulvenhout

23 september 2022     Tekst en foto: KBO Ulvenhout

KBO Ulvenhout start 6 oktober met een nieuwe cursus filosofie in de Pekhoeve. Lucy Roodbol en Ingrid Aarts behandelen in zes lessen het onderwerp "Emoties".

Succesvolle herstart zomerconcerten Grimhuysenpark

04 augustus 2022     Tekst: Ingrid Bothe - Foto's: Marije van Heemstra

 

Sinds 2013 organiseert Stichting Dorpspark Ulvenhout gratis zomeravondconcerten in het Grimhuysenpark. Het idee achter het initiatief was oorspronkelijk om ontmoetingen te bevorderen tussen oude en nieuwe inwoners. Gaandeweg is het evenement ook steeds meer bezoekers van buiten de dorpsgrenzen gaan trekken. Na een coronapauze van twee jaar kon de formule dit jaar weer worden opgepakt. Voorzitter Jo Box: “Aan belangstelling was gelukkig weer geen gebrek.”

 

Organisatie

Jo is onlangs Willfred van der Kloet opgevolgd als voorzitter van de stichting. Ook Wessel Keizer, jarenlang verantwoordelijk voor de samenstelling van het programma, is teruggetreden. Ruud van Overloop heeft het stokje van hem overgenomen. Jo: “Mede dankzij Wessel en Willfred zijn de zomerconcerten een enorm populair item op de Ulvenhoutse evenementenkalender geworden.” De stichting is verder blij met de komst van Marije van Heemstra. Jo: “We kunnen de extra ondersteuning erg goed gebruiken.”

 

Nieuwe formule

De reeks trekt door het laagdrempelige karakter altijd veel publiek. Jo: “In het verleden vonden de concerten verspreid over de maanden juli en augustus plaats. Dit jaar hebben we ervoor gekozen alle concerten in juli te programmeren, op de donderdagavond en zaterdagmiddag”. Na de zomervakantie gaat de organisatie deze nieuwe opzet evalueren.

 

Samenstelling

Het programma is onder Ruud van Overloop onverminderd gevarieerd gebleven. Jo: “Dankzij onze contacten en die van Ruud beschikken we over een enorm reservoir aan artiesten. Velen stond te springen om op te treden”. Het internationale programma bevatte veel herkenbare nummers, waardoor er veel interactie tussen artiesten en publiek was. Er werd heel wat gelachen, gezongen, geklapt en gedanst. Ruud verzorgde zelf met Old School Music, een van de bands waarin hij speelt, de afsluiting van de reeks met een swingende 60’s-70’s revival.

 

 

Belangstelling

Naarmate het weer in de loop van juli beter werd, nam ook het aantal bezoekers toe. Onder hen diverse passanten die, aangetrokken door de muziekklanken, afbogen naar het sfeervolle Grimhuysenpark. De 50 klapstoelen die de organisatie daar klaarzet, bleken vaak ontoereikend. Bezoekers weken in voorkomende gevallen uit naar zelf meegebrachte stoelen of picknickkleden, statafels, of het terras van De Uitdaging, waar aan de bar een drankje gehaald kon worden. Jo: “De samenwerking met de lunchroom was weer perfect. De ene avond dat het regende, kon het concert zelfs binnen plaatsvinden.”

 

Toekomst

De stichting heeft het programma dit jaar gefinancierd uit eigen reserves. Bezoekers konden een vrijwillige bijdrage doen. Jo benadrukt dat, naast financiering, verjonging van de organisatie belangrijk is voor de continuïteit. “Daarom zijn we het gesprek aangegaan met Ulvenhout Leeft, om te kijken hoe we samen kunnen werken. En mocht iemand ons na het lezen van dit stukje willen komen versterken, dan horen we dat natuurlijk graag. Geïnteresseerden kunnen contact met mij opnemen op box00060@planet.nl.”

Terug Schrijf reactie

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

Sprangers Fotografie - Digitaal rijbewijs verlengen


 

 


 

 

^ Naar boven