Lees mee met de Dorpsraad Ulvenhout

26 september 2022     Tekst: Dorpsraad Ulvenhout / Annet Steenbergen

De Dorpsraad Ulvenhout gaat voortaan notulen via onsulvenhout.nl delen. Ook wordt u uitgenodigd om 3 november a.s. om 20.00 uur de volgende vergadering bij te wonen in Boerderij De Pekhoeve.

 

Natuur rond het Markdal

23 september 2022     Tekst: Aad van Diemen / Joop van Riet - Foto: Aad van Diemen

Met ingang van vandaag kunt u op onsulvenhout.nl elke vrijdag Natuur rond het Markdal lezen. Met deze week een bijdrage over de paardenkastanje en de doorstart van het herstel van het zuidelijke deel van het Markdal. En natuurlijk de Markandalletjes.

Nieuwe cursus filosofie KBO Ulvenhout

23 september 2022     Tekst en foto: KBO Ulvenhout

KBO Ulvenhout start 6 oktober met een nieuwe cursus filosofie in de Pekhoeve. Lucy Roodbol en Ingrid Aarts behandelen in zes lessen het onderwerp "Emoties".

Wethouder Jeroen Bruijns bezoekt Ulvenhout

31 juli 2022     Tekst: Jean Nijssen - Foto: Michael van Egeraat

Vlnr: Anton van Opstal, Henk van der Corput, Peter Klaassen, Jeroen Bruijns, Jos van Etten, Jean Nijssen en Marieke Peereboom

 

Kennismaking

Op 29 juli bracht wethouder Jeroen Bruijns een bezoek aan Ulvenhout. De Dorpsraad had de wethouder, die vijf weken geleden zijn nieuwe functie heeft aanvaard, uitgenodigd voor een kennismakingslunch. Op het programma stonden onder andere de plannen voor het Pekhoeveterrein, die inmiddels deels gerealiseerd zijn. We hebben gesproken over de wijze waarop we de verdere voltooiing van het masterplan voor het terrein in gang kunnen zetten. Daarnaast was het een informeel samenzijn, waar naast leden van de Dorpsraad vertegenwoordigers van Boerderij De Pekhoeve, het Sociaal Cultureel Centrum, de gemeenteraad en de verantwoordelijk ambtenaar aanwezig waren. Hierbij zijn ook diverse andere zaken aan de orde gekomen die in het dorp spelen, zoals de loods, de sirenepaal en ideeën over de ontwikkeling van de Dorpstraat.

 

Afspraken

De nieuwe wethouder heeft als inwoner van Bavel gelukkig veel affiniteit met, en sympathie voor de dorpen. Hij toonde duidelijk belangstelling voor wat ons in het dorp bezighoudt. We zijn van mening dat we de aftrap hebben gemaakt voor een vruchtbare samenwerking, met concrete afspraken over de vorming van een gezamenlijk kernteam voor de verdere ontwikkeling van het Pekhoeveterrein.

 

 

Terug Schrijf reactie

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

Sprangers Fotografie - Digitaal rijbewijs verlengen


 

 


 

 

^ Naar boven