Natuur rond het Markdal

23 september 2022     Tekst: Aad van Diemen / Joop van Riet - Foto: Aad van Diemen

Met ingang van vandaag kunt u op onsulvenhout.nl elke vrijdag Natuur rond het Markdal lezen. Met deze week een bijdrage over de paardenkastanje en de doorstart van het herstel van het zuidelijke deel van het Markdal. En natuurlijk de Markandalletjes.

Nieuwe cursus filosofie KBO Ulvenhout

23 september 2022     Tekst en foto: KBO Ulvenhout

KBO Ulvenhout start 6 oktober met een nieuwe cursus filosofie in de Pekhoeve. Lucy Roodbol en Ingrid Aarts behandelen in zes lessen het onderwerp "Emoties".

Gouden ‘kamp’ weken op basisschool De Klokkebei

22 september 2022     Tekst: OBS De Klokkebei / Claudi Lugtenberg - Foto's: M. Oprins / C. van Gorp

De eerste weken na de zomervakantie zijn goud waard om een goede sfeer in de klas te creëren.

Geweldige ambiance in het Grimhuysenpark

29 juli 2022     Tekst en hoofdfoto: Ingrid Bothe - Overige foto's: Marije van Heemstra

 

Of het nu aan het feit lag dat het optreden van Blauwgras het zevende in de reeks zomerconcerten was, of aan het heerlijke weer… De organisatie kan tevreden zijn. Het doel om van het park naast de voormalige pastorie in Ulvenhout een ontmoetingsplaats voor inwoners van het dorp te maken, werd donderdagavond 28 juli wederom bereikt. Publiek en muzikanten genoten van een avond gezellige muziek in het sfeervolle park. “Dit is waar we het voor doen.”

 

Volle bak

Geen van de door de organisatie neergezette stoelen was meer vrij. Gelukkig hadden verschillende aanwezigen zelf een stoel of picknickkleed meegebracht. Ook de statafels waren goed bezet, evenals het terras van Lunchroom De Uitdaging. Daar kon aan de bar een lekker drankje gehaald worden. De sfeer zat er vanaf het begin al goed in!

 

Blauwgras

De zeskoppige formatie Blauwgras trad eerder in 2013 in een andere bezetting al op in de reeks zomerconcerten in het Grimhuysenpark. Hun muziek leent zich voor een avond gegarandeerd plezier. Bluegrass is een vorm van countrymuziek. De stijl is vernoemd naar de bijnaam van de staat Kentucky, The Blue Grass State. Het is de muziek van immigranten in het oostelijke deel van Amerika, met veel Ierse en Schotse invloeden. Blauwgras brengt naast nummers uit de bluegrass ook americana en folk, alles met Nederlandse teksten. Het programma is gevarieerd, met afwisselend snelle en rustige nummers met soms serieuze, en soms juist lichtere teksten.

 

Chemie

Het klikte duidelijk tussen Blauwgras en het publiek. Zanger, tekstschrijver en frontman Ad van den Kieboom: “Je merkt dat er echt naar de teksten geluisterd wordt”. Er werd veel gelachen, meegezongen en -geklapt, en zelfs gedanst. Uit in eigen dorp in een prachtige omgeving; wat wil je nog meer? Morgen, zaterdag 30 juli, wordt de reeks zomerconcerten afgesloten met een optreden van Old School Music om 14.45 uur. Mis het niet!

 

         

Terug Schrijf reactie

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

Sprangers Fotografie - Digitaal rijbewijs verlengen


 

 


 

 

^ Naar boven