Lees mee met de Dorpsraad Ulvenhout

26 september 2022     Tekst: Dorpsraad Ulvenhout / Annet Steenbergen

De Dorpsraad Ulvenhout gaat voortaan notulen via onsulvenhout.nl delen. Ook wordt u uitgenodigd om 3 november a.s. om 20.00 uur de volgende vergadering bij te wonen in Boerderij De Pekhoeve.

 

Natuur rond het Markdal

23 september 2022     Tekst: Aad van Diemen / Joop van Riet - Foto: Aad van Diemen

Met ingang van vandaag kunt u op onsulvenhout.nl elke vrijdag Natuur rond het Markdal lezen. Met deze week een bijdrage over de paardenkastanje en de doorstart van het herstel van het zuidelijke deel van het Markdal. En natuurlijk de Markandalletjes.

Nieuwe cursus filosofie KBO Ulvenhout

23 september 2022     Tekst en foto: KBO Ulvenhout

KBO Ulvenhout start 6 oktober met een nieuwe cursus filosofie in de Pekhoeve. Lucy Roodbol en Ingrid Aarts behandelen in zes lessen het onderwerp "Emoties".

Nieuws voor, door en over Ulvenhout voortaan op onsulvenhout.nl

23 juli 2022     Tekst: Jean Nijssen - Foto: Michael van Egeraat

 

Gemis

Na het verdwijnen van Weekblad Nieuw Ginneken kreeg de Dorpsraad Ulvenhout vanuit vele hoeken opmerkingen over het gemis aan dorpsnieuws. Een papieren alternatief bleek niet haalbaar. Daarom werd ingezet op een digitale nieuwsbron. 

 

Trots presenteren wij het resultaat op onsulvenhout.nl: een laagdrempelig en flexibel platform met nieuws voor, door en over Ulvenhout. 

 

Alternatief voor Weekblad Nieuw Ginneken

In eerste instantie zag de Dorpsraad geen actieve rol voor zichzelf weggelegd bij het realiseren van een nieuwsplatform. Bij het informeren naar plannen voor een alternatief in de markt en bij de gemeente werden we echter steeds verwezen naar bestaande kanalen zoals breda.nu en BredaVandaag. Deze voorzien zeker in een behoefte, maar zijn minder streekgericht dan Weekblad Nieuw Ginneken. De drempel om nieuws geplaatst te krijgen is een stuk hoger dan bij een wijkkrant.

 

Samen

Samen met de ondernemersvereniging en Ulvenhout Leeft zijn we daarom op zoek gegaan naar mogelijkheden die beter aansluiten op de behoefte van onze dorpsbewoners. Hoewel steeds meer informatie digitaal aangeboden wordt, bleef er ook behoefte aan een wekelijks krantje. Zeker voor oudere inwoners, die niet allemaal even actief zijn op de digitale snelweg. Dit bleek echter moeilijk realiseerbaar, vooral vanwege de kosten en het werk dat nodig is voor een goed gevulde wekelijkse krant.

 

Digitaal alternatief

Een digitaal alternatief is veel laagdrempeliger en flexibeler.  Dankzij een tip van Johan Mulders uit Ulvenhout kwam Michael van Egeraat in contact met Haagse Beemden Nieuws. Er zijn goede ervaringen met deze digitale wijkkrant. De opzet sprak ons zo aan, dat werd besloten om een nieuwssite voor Ulvenhout op dezelfde manier vorm te geven. We hebben daarvoor onsulvenhout.nl in een nieuw jasje gestoken.

 

Dorpsraad

Als Dorpsraad zijn we blij met het resultaat. Iedereen kan hier zelf voor Ulvenhout relevant nieuws en aankondigingen van evenementen aanleveren. Een klein redactieteam coördineert plaatsing van artikelen en agenda-items. Daarnaast bekijken we nog hoe we nieuws op een eenvoudige manier bij dorpsgenoten kunnen krijgen die niet dagelijks op internet zitten.

 

Abonnement

De eerste stap is dat iedereen zich kan abonneren op een wekelijkse nieuwsbrief per e-mail. Een volgende stap kan zijn dat we beeldschermen ophangen in het dorp waarop nieuws te lezen is. Dit wordt nog verder onderzocht. Voor nu wensen we jullie alvast veel leesplezier!

 

Reacties en tips ontvangen we graag op info@onsulvenhout.nl. En neem vooral een gratis abonnement op de wekelijkse nieuwsbrief.

Terug Schrijf reactie

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

Sprangers Fotografie - Digitaal rijbewijs verlengen


 

 


 

 

^ Naar boven