Lees mee met de Dorpsraad Ulvenhout

26 september 2022     Tekst: Dorpsraad Ulvenhout / Annet Steenbergen

De Dorpsraad Ulvenhout gaat voortaan notulen via onsulvenhout.nl delen. Ook wordt u uitgenodigd om 3 november a.s. om 20.00 uur de volgende vergadering bij te wonen in Boerderij De Pekhoeve.

 

Natuur rond het Markdal

23 september 2022     Tekst: Aad van Diemen / Joop van Riet - Foto: Aad van Diemen

Met ingang van vandaag kunt u op onsulvenhout.nl elke vrijdag Natuur rond het Markdal lezen. Met deze week een bijdrage over de paardenkastanje en de doorstart van het herstel van het zuidelijke deel van het Markdal. En natuurlijk de Markandalletjes.

Nieuwe cursus filosofie KBO Ulvenhout

23 september 2022     Tekst en foto: KBO Ulvenhout

KBO Ulvenhout start 6 oktober met een nieuwe cursus filosofie in de Pekhoeve. Lucy Roodbol en Ingrid Aarts behandelen in zes lessen het onderwerp "Emoties".

Midzomeravondfestival in Grimhuysenpark: jong geleerd, oud gedaan

16 juli 2022     Tekst en foto's: Ingrid Bothe

Na een aangepast format van het Midzomeravondfestival in 2021 kon organisator Harmonie ‘Constantia’ zaterdag 16 juli weer een onbeperkt aantal bezoekers ontvangen. Jong en oud genoten met een lekker drankje in het sfeervolle Grimhuysenpark bij zomerse temperaturen van een avondvullend programma met dans en muziek.

 

Muziek verbindt

Mensen samenbrengen en plezier laten beleven aan muziek is een van de belangrijkste gedachten achter het Midzomeravondfestival De omstandigheden daarvoor hadden zaterdag niet beter kunnen zijn: heerlijk zomerweer, maar niet té warm. Geen wonder dan ook dat het Grimhuysenpark zich gestaag vulde met dorpsbewoners die wel zin hadden in een ouderwets gezellige avond uit in eigen dorp.

 

Alter Ego

Alter Ego

 

Bruggetjes

Het programma was, zoals we van ‘Constantia’ gewend zijn, heel afwisselend. De overgang tussen de verschillende onderdelen werd verzorgd door duo Alter Ego. Pierre Ronziere en Marco Willemars breidden dit jaar het programma muzikaal naadloos aan elkaar in drie sets met rock-, reggae-, disco- en indienummers.

 

Harmonie Constantia

Genieten van muziek en elkaar tijdens het Midzomeravondfestival 

 

Jong geleerd...

Zoals gebruikelijk mocht de jeugd het programma openen. De jonge dansers van The Wall of Dance en het opleidingsorkest van ‘Constantia’, onder leiding van Bert Haan, lieten trots hun kunsten zien en horen aan het aanwezige publiek en werden daarvoor beloond met een daverend applaus. Aansluitend kregen kinderen die aan Constantia’s muziekprogramma voor basisscholieren hadden meegedaan, een diploma uitgereikt.

 

Oud gedaan

Na een muzikaal intermezzo van Alter Ego met hits van 1960 tot 2010 was het de beurt aan het Groot Orkest van ‘Constantia’. Onder leiding van dirigent Henk Houben werd filmmuziek gespeeld met hits uit de jaren 60 en 70 uit de Marvel en Disney Studio’s, snelle Ierse volksmuziek uit Lord Tullamore, en tot slot een ode aan zanger Sting. Ook de Blaaskapel van ‘Constantia’, De Bosuilen, liet natuurlijk van zich horen, met een speciaal voor deze gelegenheid samengesteld repertoire. Een verrassend optreden, dat met veel enthousiasme werd ontvangen.

 

SkyHigh

SkyHigh

 

Uitsmijter

Na de derde set van Alter Ego, betrad slotact SkyHigh het toneel. De leden van deze band uit Teteringen spelen al sinds de basisschool samen. Ze stonden drie keer in de finale van de Bandbattle in de Mezz en wonnen daar twee keer de publieksprijs. Sinds april dit jaar spelen ze onder hun nieuwe naam. Ook het repertoire van de coverband is met hen meegegroeid. In een optreden van een uur, met hits vanaf de jaren ’80 en een aantal lekkere meezingers, maakten de jonge muzikanten hun reputatie als feestband meer dan waar. 

 

Veelzijdig

Jan Rops, voorzitter Harmonie ‘Constantia”: “Het Midzomeravondfestival bewijst dat je al vanaf heel jonge leeftijd plezier kunt hebben van en met muziek. We openen het programma niet voor niets met de leerlingen van The Wall of Dance en een optreden van ons opleidingsorkest. Het Groot Orkest, onze Blaaskapel De Bosuilen, Alter Ego en de slotact, SkyHigh, hebben laten horen hoe divers muziek is en tonen aan waar muziekonderwijs op jonge leeftijd toe kan leiden. Geweldig om te zien hoe iedereen, bezoekers en artiesten, vanavond weer als vanouds van muziek en elkaar kon genieten.”

Terug Schrijf reactie

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

Sprangers Fotografie - Digitaal rijbewijs verlengen


 

 


 

 

^ Naar boven