Lees mee met de Dorpsraad Ulvenhout

26 september 2022     Tekst: Dorpsraad Ulvenhout / Annet Steenbergen

De Dorpsraad Ulvenhout gaat voortaan notulen via onsulvenhout.nl delen. Ook wordt u uitgenodigd om 3 november a.s. om 20.00 uur de volgende vergadering bij te wonen in Boerderij De Pekhoeve.

 

Natuur rond het Markdal

23 september 2022     Tekst: Aad van Diemen / Joop van Riet - Foto: Aad van Diemen

Met ingang van vandaag kunt u op onsulvenhout.nl elke vrijdag Natuur rond het Markdal lezen. Met deze week een bijdrage over de paardenkastanje en de doorstart van het herstel van het zuidelijke deel van het Markdal. En natuurlijk de Markandalletjes.

Nieuwe cursus filosofie KBO Ulvenhout

23 september 2022     Tekst en foto: KBO Ulvenhout

KBO Ulvenhout start 6 oktober met een nieuwe cursus filosofie in de Pekhoeve. Lucy Roodbol en Ingrid Aarts behandelen in zes lessen het onderwerp "Emoties".

De mooiste van Ulvenhout Urban Open

17 juli 2022     Tekst en foto's: Ingrid Bothe

Er is geen water, alleen afstand bij 't Hoefijzerven

 

Zondag 17 juli vond na twee keer uitstel eindelijk de 11e Ulvenhout Urban Open plaats. Voor het parcours, dat dit jaar voor het laatst door de huidige organisatie is uitgezet, waren de 11 + 1 mooiste holes uit de geschiedenis van het populaire jaarlijkse golfevenement uitgekozen. Mede hierdoor werd het een onvergetelijke editie voor de 120 deelnemers. “Het was een topdag… echt!! We hebben mega genoten.”

 

Urban Golf

Joep van den Maagdenberg: “Naast een gezellig evenement is Ulvenhout Urban Open (UUO) een unieke manier om het dorp te leren kennen.” Urban Golf maakt voor de holes gebruik van de omgeving. Niet alleen voor klassieke holes in het groen, maar ook voor "urban holes" op alternatieve locaties.

 

Afslag bij de molenberg van De Korenbloem: waar is die bal naartoe gegaan?

Afslag bij de molenberg van De Korenbloem: waar is die bal naartoe gegaan? 

 

Voorinschrijving

John Vester: “Zondag 18 juli 2021 begon bij Heemkundemuseum Paulus van Daesdonck de voorinschrijving voor het 11e UUO. Deelnemers ontvingen een 11-holes scorekaart. Deze konden zij de afgelopen 11 maanden gebruiken voor urban teasers, speciale aanbiedingen bij 11 lokale ondernemers.” Afgelopen zondag konden zij zich dan eindelijk bij clubhuis SCC De Pekhoeve melden voor de officiële afslag.

 

Caddies Josephine en Evi bij De Blauwe Kamer

Caddies Josephine en Evi bij De Blauwe Kamer

 

Texas Scramble

Zoals gebruikelijk werd er met een speciale lichte bal gespeeld volgens het Texas scramble systeem. De beste bal van één van de teamleden bepaalt de afslag van de volgende bal. Iedereen kan dus op zijn of haar eigen niveau spelen. Tijdens het parcours konden deelnemers zich op diverse plaatsen tegoed doen aan heerlijke ‘teasers’. 30 jonge caddies zagen toe op het eerlijke verloop van het evenement. Op wat materiaalschade en verloren ballen na verliep de dag gesmeerd.

 

Onverstoorbare koeien bij de hole op Landgoed Anneville

Onverstoorbare koeien bij de hole op Landgoed Anneville  

 

Ulvenhouts Mooiste

Marieke Peerenboom: “Voor deze 11e editie hebben we een keuze gemaakt uit de mooiste holes in en rond Ulvenhout uit de vorige 10 edities.” Het resultaat was een ambitieus parcours. Deelnemers verplaatsten zich dan ook per fiets tussen de holes. Er werden verschillende landgoederen aangedaan: Anneville, Luchtenburg, Nuwenhuys en De Blauwe Kamer. De idyllische maar uitdagende hole bij het Hoefijzerven in het Ulvenhoutse Bos mocht natuurlijk niet ontbreken.

 

Elan had zijn terrein voor deze editie weer beschikbaar gesteld voor ’t Griffioentje, en aan de Valkenburgseweg kon Een Dijk(e) van een hole gespeeld worden.” In het dorp zelf werd afgeslagen bij holes bij de Pekhoeve, de Craenlaer, de Mgr. Van Hooijdonkstraat en het crossbosje. En vanzelfsprekend prijkte ook ‘de moeilijkste hole ooit’, vanaf de molenberg van De Korenbloem, op de lijst.

 

Winnaars

Om half 6 moesten alle flights hun kaarten inleveren bij Clubhuis De Pekhoeve, waar men zich tegoed kon doen aan een heerlijke BBQ. En hoewel sportiviteit en gezelligheid voorop staan, werd er natuurlijk ook vol spanning gewacht op de bekendmaking van de winnaars. De eerste prijs voor het parcours van 11+1 holes ging naar flight 12; die voor 9-holes naar flight 28.

 

Toekomst

De scheidende organisatie wil alle deelnemers, vrijwilligers en sponsoren bedanken voor hun bijdrage aan Ulvenhout Urban Open in de afgelopen 13 jaar. “Zonder hen zou het evenement nooit zo succesvol zijn geworden. We hebben er zelf minstens zoveel plezier aan beleefd als de spelers.” Die laatsten hopen natuurlijk van harte dat het evenement blijft voortbestaan, al dan niet in dezelfde vorm.

Terug Schrijf reactie

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

Sprangers Fotografie - Digitaal rijbewijs verlengen


 

 


 

 

^ Naar boven