Piet Nuijten bedankt Ulvenhout

11 juli 2022     Tekst: Piet Nuijten - Foto: Wim Venneman

 

Erg verrast was ik zondagmiddag 12 juni toen rond drie uur de Pekhoeve volstroomde met meer dan 200 bezoekers om bij de presentatie van mijn derde boek aanwezig te zijn. Deze
zonovergoten dag had voor mij nog een leuke bijkomstigheid, dat ik mijn negentigste verjaardag mocht vieren. Nog nooit hadden zoveel mensen voor mij het 'lang zal hij leven' gezongen.


Door het wegvallen van , Het Weekblad van Nieuw-Ginneken, was het moeilijk om zoveel mogelijk dorpsgenoten te bereiken en uit te nodigen voor deze middag. Ook Dagblad De Stem kon geen ruimte vrijmaken om hiervan verslag te doen. Des te opmerkelijker was het dat Burgemeester P. Depla op zijn vrije zondagmiddag wel aanwezig was.

 

Ik had zoveel mogelijk mensen een persoonlijke uitnodiging gestuurd en daar is die dag positief op gereageerd. Achteraf hoor je dan dat er toch nog mensen niet op de hoogte waren, die er ook graag bij aanwezig hadden willen zijn. Jammer voor hen want het was een
ouderwetse Ulvenhoutse middag. Met een glas in de hand werd er gezellig bijgepraat na alle Coronaperikelen.

 

Het boek"de Dochter van de Baron' werd gul ontvangen. Ook de vele reacties in de weken na die mooie zondag krijg ik overal positieve reacties toegeschoven. Er is in Ulvenhout nooit zoveel gelezen als in deze weken.
Het lijkt allemaal zo eenvoudig een boek uitgeven, maar dat is niet zo, daar komt nogal wat bij kijken. Je kunt dat allemaal niet alleen daar heb je mensen bij nodig die mij helpen.

 

Het verhaal zit al lang in je brein en je gaat schrijven en soms herschrijven. Dan ligt er het verhaal en heb je mensen nodig die de puntjes op de i zetten en lezers die steeds weer jouw tekst doornemen. Er moeten foto’s voor cover en promotie worden gemaakt. De lay- out en de contacten met de drukker. Tot slot de organisatie van de presentatie. Deze vriendenkring ben ik veel dank verschuldigd. Ook veel dank aan iedereen die op deze zondagmiddag aanwezig was en uiteraard degenen
die het boek hebben gekocht.

 

Mocht u het boek nog niet hebben het is nog te koop bij Nelemans Mode, Kapper John de Kort, Pr Acht mode en boekhandel van Kemenade- Hollaers in Breda. Het boek kost 15,00 Euro waarvan 2 Euro naar het wiekenfonds van molen de Korenbloem gaat.
Nogmaals iedereen bedankt.
Piet Nuijten.

Terug Schrijf reactie


Piet Nuijten alias Peer van 't Gatbroek

Foto: Marieke Peereboom-Hoeben

 

Piet Nuijten levert met enige regelmaat Mijmeringen van Peer van 't Gatbroek bij Ons Ulvenhout aan.

^ Naar boven