Vrijwillige Brandweer Ulvenhout neemt deel aan Singelloop

02 oktober 2023     Tekst: Ingrid Bothe - Foto: enthousiaste supporter

Diverse leden van de Vrijwillige Brandweer Ulvenhout liepen op 1 oktober tijdens de Singelloop het spreekwoordelijke vuur uit de sloffen.

MO13-1 lopen vijf kilometer Singelloop

02 oktober 2023     Tekst: UVV'40 / Michael van Egeraat - Foto: Bram Schutjens

Onder de vele deelnemers aan de Singelloop zagen we 1 oktober onder anderen het UVV'40 team MO13-1. 

Lezing "De zonnecultus van Achnaton"

02 oktober 2023     Tekst en foto: Vereniging voor Volkenkunde / Marie-Antoinette Willemsen

Maandag 9 oktober organiseert de Vereniging voor Volkenkunde om 20.00 uur een lezing over de zonnecultus van Achnaton in de Pekhoeve in Ulvenhout. 

Muzikale Molendagen bij Ulvenhoutse molen De Korenbloem

06 juli 2022     Tekst en foto: Ingrid Bothe

 

De Ulvenhoutse molen De Korenbloem is uniek dankzij zijn molenbelt, de hoogste van Nederland. Helaas kan de molen niet blijven draaien als de wieken niet vervangen worden. Stichting Molen De Korenbloem, die de molen beheert, moet zelf het daarvoor benodigde bedrag bij elkaar brengen. Door prijsstijgingen is dit inmiddels van oorspronkelijk € 100.000 opgelopen naar € 120.000.

 

Jaar van de Molenaar

Dit jaar bestaat het Gilde van Vrijwillige Molenaars 50 jaar; daarom is 2022 het Jaar van de Molenaar. Honderden molens openden 14 en 15 mei hun deuren tijdens de Nationale Molendagen; ook molen De Korenbloem uit Ulvenhout. Tijdens het zonovergoten en goed bezochte weekend werd extra aandacht gevraagd voor de noodzaak voor nieuwe wieken. Volwassenen konden hun dorst lessen met speciaalbier op basis van mout van de molen van de artisanale brouwers van De Roskam; voor de kinderen was er frisdrank.

 

Hollands Glorie

Zondag verzorgde zangkoor Stijlloos uit Breda een concert bij de molen. Molens worden wereldwijd als een icoon van ons erfgoed beschouwd. Niet voor niets heette het programma van zangkoor Stijlloos dan ook ‘Hollands Glorie’. De leden gingen toepasselijk gekleed in ‘Delfts Blauw’ en verzorgden drie Nederlandstalige optredens van een uur elk.

 

Nieuwe wieken

Vorig jaar ging een crowdfunding-actie van start om fondsen voor nieuwe wieken te genereren. De molen is elke zaterdag geopend. Ervaar zelf hoe een uniek ambacht in een authentieke werkende molen wordt uitgeoefend. Dit mag toch niet verloren gaan?!

 

www.molendekorenbloem.nl

Terug Schrijf reactie

Klik op advertenties voor meer info

Moestuinlunches elke zondag in sept en okt bij Landgoed Ulvenhart 28 sept op Landgoed Ulvenhart

Moestuinlunches elke zondag in sept en okt bij Landgoed Ulvenhart 28 sept  op Landgoed Ulvenhart


 

 


 

 Andes

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

^ Naar boven