Lees mee met de Dorpsraad Ulvenhout

26 september 2022     Tekst: Dorpsraad Ulvenhout / Annet Steenbergen

De Dorpsraad Ulvenhout gaat voortaan notulen via onsulvenhout.nl delen. Ook wordt u uitgenodigd om 3 november a.s. om 20.00 uur de volgende vergadering bij te wonen in Boerderij De Pekhoeve.

 

Natuur rond het Markdal

23 september 2022     Tekst: Aad van Diemen / Joop van Riet - Foto: Aad van Diemen

Met ingang van vandaag kunt u op onsulvenhout.nl elke vrijdag Natuur rond het Markdal lezen. Met deze week een bijdrage over de paardenkastanje en de doorstart van het herstel van het zuidelijke deel van het Markdal. En natuurlijk de Markandalletjes.

Nieuwe cursus filosofie KBO Ulvenhout

23 september 2022     Tekst en foto: KBO Ulvenhout

KBO Ulvenhout start 6 oktober met een nieuwe cursus filosofie in de Pekhoeve. Lucy Roodbol en Ingrid Aarts behandelen in zes lessen het onderwerp "Emoties".

Muzikale Molendagen bij Ulvenhoutse molen De Korenbloem

06 juli 2022     Tekst en foto: Ingrid Bothe

 

De Ulvenhoutse molen De Korenbloem is uniek dankzij zijn molenbelt, de hoogste van Nederland. Helaas kan de molen niet blijven draaien als de wieken niet vervangen worden. Stichting Molen De Korenbloem, die de molen beheert, moet zelf het daarvoor benodigde bedrag bij elkaar brengen. Door prijsstijgingen is dit inmiddels van oorspronkelijk € 100.000 opgelopen naar € 120.000.

 

Jaar van de Molenaar

Dit jaar bestaat het Gilde van Vrijwillige Molenaars 50 jaar; daarom is 2022 het Jaar van de Molenaar. Honderden molens openden 14 en 15 mei hun deuren tijdens de Nationale Molendagen; ook molen De Korenbloem uit Ulvenhout. Tijdens het zonovergoten en goed bezochte weekend werd extra aandacht gevraagd voor de noodzaak voor nieuwe wieken. Volwassenen konden hun dorst lessen met speciaalbier op basis van mout van de molen van de artisanale brouwers van De Roskam; voor de kinderen was er frisdrank.

 

Hollands Glorie

Zondag verzorgde zangkoor Stijlloos uit Breda een concert bij de molen. Molens worden wereldwijd als een icoon van ons erfgoed beschouwd. Niet voor niets heette het programma van zangkoor Stijlloos dan ook ‘Hollands Glorie’. De leden gingen toepasselijk gekleed in ‘Delfts Blauw’ en verzorgden drie Nederlandstalige optredens van een uur elk.

 

Nieuwe wieken

Vorig jaar ging een crowdfunding-actie van start om fondsen voor nieuwe wieken te genereren. De molen is elke zaterdag geopend. Ervaar zelf hoe een uniek ambacht in een authentieke werkende molen wordt uitgeoefend. Dit mag toch niet verloren gaan?!

 

www.molendekorenbloem.nl

Terug Schrijf reactie

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

Sprangers Fotografie - Digitaal rijbewijs verlengen


 

 


 

 

^ Naar boven