Natuur rond het Markdal

23 september 2022     Tekst: Aad van Diemen / Joop van Riet - Foto: Aad van Diemen

Met ingang van vandaag kunt u op onsulvenhout.nl elke vrijdag Natuur rond het Markdal lezen. Met deze week een bijdrage over de paardenkastanje en de doorstart van het herstel van het zuidelijke deel van het Markdal. En natuurlijk de Markandalletjes.

Nieuwe cursus filosofie KBO Ulvenhout

23 september 2022     Tekst en foto: KBO Ulvenhout

KBO Ulvenhout start 6 oktober met een nieuwe cursus filosofie in de Pekhoeve. Lucy Roodbol en Ingrid Aarts behandelen in zes lessen het onderwerp "Emoties".

Gouden ‘kamp’ weken op basisschool De Klokkebei

22 september 2022     Tekst: OBS De Klokkebei / Claudi Lugtenberg - Foto's: M. Oprins / C. van Gorp

De eerste weken na de zomervakantie zijn goud waard om een goede sfeer in de klas te creëren.

Avondvierdaagse Ulvenhout terug van weggeweest. En hoe!

06 juli 2022     Tekst: Ingrid Bothe - Foto: Peter van der Kooij

 

Afgelasting in 2020, een alternatieve versie in 2021… Maar in 2022 konden de deelnemers aan de 38e Avondvierdaagse Ulvenhout op vrijdag 3 juni na vier dagen wandelen als vanouds met gejuich onthaald worden aan de ‘Via Gladiola’ op het Pekhoeveterrein in Ulvenhout. Een mooie prestatie van de maar liefst 500 deelnemers en organisator Sportstichting V.L.U.G: “We zijn blij dat we voor het eerst in drie jaar eindelijk weer een klassieke Avondvierdaagse konden organiseren”.

 

Enthousiasme

De overgrote meerderheid van de deelnemers liep alle vier de uitgezette routes. Ze konden zoals gebruikelijk kiezen uit drie afstanden: 3, 5 of 10 km. Elke route bood de wandelaars een andere blik op het dorp Ulvenhout en zijn omgeving. Dit jaar werd voor het eerst met kaarten gewerkt in plaats van met uitgeschreven routes. Een groot succes; de organisatie neemt de opmerkingen zeker mee naar volgend jaar.

 

Routes

De eerste avond, op 31 mei, regende het tijdens de Landgoederenroute. Dat deed echter niets af aan het enthousiasme van de deelnemers. De drie volgende avonden was het prachtig weer tijdens achtereenvolgens de Dorpsroute, de Bosroute en de Markroute. De sponsoren hadden flink uitgepakt; de deelnemers kregen onderweg diverse versnaperingen aangeboden.

 

Prijsvraag

De Avondvierdaagse werd afgesloten met de traditionele loterij in Sociaal-Cultureel Centrum De Pekhoeve, met een woordje van voormalig Jeugdprinsen Lynn Dundas. Onder de aanwezigen die het juiste woord hadden geraden dat kon worden gemaakt met de letters die ze tijdens de Avondvierdaagse op de stempelkaart hadden verzameld, werden mooie prijzen verloot. Ook hiervoor was gul gedoneerd door de sponsoren. Het woord was dit jaar ‘glasvezelnet’. De 38e Avondvierdaagse werd met een gezellige nazit afgesloten.

 

Vrijwilligers

Voor deze editie van de Avondvierdaagse kon de organisatie gelukkig rekenen op de hulp van zo’n 35 vrijwilligers voor, tijdens en na afloop van het evenement, waaronder: EHBO’ers, verkeersregelaars, mensen achter de tafels bij de kaartverkoop en het uitdelen van de routes, en stempelaars. Zonder hen en de sponsoren zou het onmogelijk zijn om dit populaire evenement te blijven organiseren. Wil jij volgend jaar een bijdrage leveren? Aanmelden kan via e-mail: avondvierdaagse@sportstichtingvlug.nl.

 

Graag tot volgend jaar!

 

 

Terug Schrijf reactie

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

Sprangers Fotografie - Digitaal rijbewijs verlengen


 

 


 

 

^ Naar boven