Gebiedsgerichte aanpak Ulvenhoutse Bos

03 oktober 2024     Provincie Noord-Brabant

Gebiedsgerichte aanpak Ulvenhoutse Bos

 

In het landelijk gebied in en rondom Natura 2000-gebied Ulvenhoutse Bos gaat de komende jaren het een en ander veranderen. Directe aanleiding hiervan is de status van het Ulvenhoutse Bos als Natura 2000-gebied en de verplichtingen vanuit EU-richtlijnen en de Wet natuurherstel en stikstofreductie.

 

Samen met betrokkenen brengen we bodem, water en lucht in het gebied op orde. Dat is van belang voor de natuur, het landschap, de landbouw en de gezondheid van mensen in het gebied. Er gebeurt veel, vóór en achter de schermen. Samen werken we aan een sterk en gezond Ulvenhoutse Bos in een aantrekkelijke omgeving. Provincie Noord-Brabant stuurt ons regelmatig nieuws, zodat u via Ons Ulvenhout op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

 

Brabant koersvast: gebiedsgerichte aanpak gaat door

Ondanks de voorgenomen koerswijziging van het kabinet op het gebied van stikstof en natuur, blijft de provincie Noord-Brabant als initiatiefnemer vastberaden om door te gaan met de gebiedsgerichte aanpak.

 

Opgaves te urgent

Het kabinet is van plan het Nationaal Programma Landelijk Gebied (NPLG) te schrappen en heeft het bijbehorende transitiefonds al fors verminderd. Het NPLG was de samenhangende satéprikker tussen tal van wettelijke en maatschappelijke opgaves. Deze opgaves verdwijnen niet en zijn te urgent om te blijven wachten op nieuwe plannen vanuit Den Haag. Daarom blijft de provincie Brabant investeren in een integrale aanpak van stikstof-, water-, natuur- en klimaatproblemen. Omdat we ruimte willen voor wonen, natuurherstel, een gezonde leefomgeving, mobiliteit, energietransities, innovaties én een duurzaam toekomstperspectief voor onze boeren.

Maar hierbij zijn wel een standvastige overheid en financiële middelen nodig. Het wegvallen van het Transitiefonds heeft grote impact op onze mogelijkheden om de wettelijke doelen te kunnen behalen. Stilstand is geen optie.

 

Gebiedsgerichte aanpak

In de gebiedsgerichte aanpak werken overheden, natuurorganisaties en de agrarische sector integraal samen aan de transitie van het landelijk gebied. Dit door in en bij natuurgebieden met elkaar én met lokale organisaties en inwoners te zoeken naar slimme combinaties van oplossingen voor sterkere natuur, voldoende water met een betere kwaliteit, een goede bodem en de toekomst van de landbouw.

 

Gebiedsgerichte aanpak Ulvenhoutse Bos

 

 

 

 

 

Terug Schrijf reactie

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 

Dinerconcert Ulvenhart 30 jan 2025

Ulvenhart DinerConcert 30 jan 2025


 

 


 

 

^ Naar boven