Een schitterend Mariabeeld

24 juli 2024     Tekst: Harm Scholten

MariabeeldDe Huberteskapel in Galder is weer klaar voor de toekomst. De wanden zijn gestukt en geschilderd en het Mariabeeld is in volle glorie gerestaureerd.

Brave Hendrik-taart

24 juli 2024     Ingezonden door Erna¬†- Tientjes Academie

Brave Hendrik taartJaren geleden kreeg ik van mijn (helaas inmiddels overleden) tuinbuurvrouw zes plantjes in mijn handen geduwd. “Hier” zei ze, “Brave hendrik!”

Kunstroute Ginneken is terug op 17 en 18 augustus

23 juli 2024     Ingezonden door: Ageeth Boermans

Kunstroute GinnekenNa een aantal jaar afwezigheid is de Kunstroute Ginneken in de wijk Ginneken weer terug!

BredaWandelt door Ulvenhout

28 juni 2024     Tekst en foto's: Ingrid Bothe

BredaWandelt

 

Zo'n 500 deelnemers liepen donderdag 27 juni op de tweede dag van de vierdaagse expeditie Aqua Mundo van BredaWandelt een route door en rond Ulvenhout. Het was een bont gezelschap. Sommige wandelaars hadden hun kleding speciaal aangepast aan het waterthema. Het weer maakte het op dag twee met iets lagere temperaturen dan de dag ervoor een stuk aangenamer om te lopen. 

 

Alle routes begonnen en eindigden op Landgoed Anneville. Afhankelijk van de door hen gekozen afstand (6, 9, 12 of 16 km) konden wandelaars op één of meerdere posten hun deelnemerskaart laten afstempelen. Voor iedereen was dat in elk geval de brandweerkazerne aan de Chaamse Baan.

 

Brandweer Ulvenhout zoekt collega's

 

De vrijwillige brandweer Ulvenhout presenteerde zich daar met een open dag die veel belangstelling trok van de wandelaars. Want wie wil er nu niet graag eens in een brandweerauto zitten? Hopelijk zijn er onder de wandelaars ook deelnemers die interesse hebben om het team te kunnen versterken, want daar is grote behoefte aan. Klinkt dit als iets voor jou? Kijk voor meer informatie op de website van kazerne Ulvenhout, of neem contact op met teamleider Niek Vromans.

 

Op het terrein stonden ook diverse vrijwilligers uit Ulvenhout met een ijsje van de Jumbo. Ons dorp bestaat dit jaar 750 jaar, en: wie jarig is, trakteert. Natuurlijk werden de wandelaars ook gewezen op het enige cadeau op ons verlanglijstje: depooU, een nieuwe verenigingsloods voor ons dorp.

 

Brandweerpost Ulvenhout

 

Deelnemers aan BredaWandelt luisterden geïnteresseerd naar de uitleg over de nieuwe loods. Hopelijk geven ze gehoor aan de oproep om hieraan zelf ook een kleine bijdrage te leveren. Want om een duurzaam depooU te kunnen bouwen is namelijk veel geld nodig. Daarvoor kunnen we alle steun gebruiken. Ook die van de deelnemers aan  BredaWandelt. 

 

Doneer voor depooU

Terug Schrijf reactie

Klik op advertenties voor meer info

 

 


 

 Andes

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

^ Naar boven