Portret van een kunstenaar - Miriam Sanders

17 juni 2024     Tekst: Leontien Besems-van Oord - Foto's: Miriam Sanders

Miriam SandersIn het weekend van 22 en 23 juni organiseert Ulvenhout uit de Kunst de 12e editie van de Kunstroute in Ulvenhout. In de aanloop naar de Kunstroute zet UudK deelnemende kunstenaars in de schijnwerpers. Deze keer een portret van Miriam Sanders.

Jan v.d. Meer kampioen 2023/24 DBVJ

17 juni 2024     Tekst: Toon Aarts - Foto's: Ad Martens

Overhandiging Supercup DBJVVanaf half september strijden op donderdagavond de 12 leden van de Driebandenvereniging Jeugdland tijdens hun wekelijkse topsportavond op de drie biljarttafels in de Taveerne om hun clubkampioenschap.

Special Olympics op Jeugdland

17 juni 2024     Tekst en foto's: Michael van Egeraat

Vlag Special OlympicsZaterdag 15 juni was een deel van Nationale Spelen in het kader van de Special Olympics 2024 op het Sportpark Jeugdland te Ulvenhout.

Portret van een kunstenaar - Anne-Marie Verheij

07 juni 2024     Tekst: Leontien Besems-van Oord - Foto's: Anne-Marie Verheij

Anne-Marie Verheij

 

In het weekend van 22 en 23 juni organiseert Ulvenhout uit de Kunst de 12e editie van de kunst- en tuinroute. In de aanloop naar dit weekend zet UudK deelnemende kunstenaars in de schijnwerpers. Deze keer een portret van Anne-Marie Verheij.

 

Anne-Marie beoefent de schilderkunst al zes jaar en maakt voornamelijk gebruik van gouache, een hoog gepigmenteerde waterverf en olieverf.

 

Anne-Marie schildert in impressionistische stijl. Deze stijl, maar ook de werken van Anne-Marie, kenmerken zich door het eigentijdse te schilderen en een sfeer vast te leggen. Daarbij heeft ze een unieke kijk op het alledaagse in de wereld. Ze haalt inspiratie uit diverse thema’s zoals industrie, mensen of plaatsen. De vlotte penseelstreken en de kleurrijke expressieve uitvoering kunnen daarbij gezien worden als metaforen voor het vluchtige moment en de snelheid van het dagelijks leven.

 

Anne-Marie doet met haar werken mee aan de kunstroute omdat ze ervan overtuigd is dat schilderkunst het permanentere alternatief is voor alle foto’s in de cloud. Deze onafgedrukte foto’s verdwijnen later in grijze servers waar niemand meer naar kijkt. Hierdoor is Anne-Marie gemotiveerd om kunst te maken en haar zoektocht naar het permanentere is het bekijken waard.

 

Noodweer aan de waterkant in Maastricht

Noodweer aan de waterkant in Maastricht

 

Bosbrand door klimaatverandering

Bosbrand door klimaatverandering

 

Stedentrip in Japan

Stedentrip in Japan

 

Eten klaar voor de BBQ

Eten klaar voor de BBQ

 

Ga voor alle portretten van deelnemers aan Ulvenhout uit de Kunst 2024 naar de verenigingspagina van UudK via de knop hieronder.

UudK

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven