Nieuwe column: Uit het leven gegrepen

04 januari 2024     Tekst en foto: Erna Smeekens

 

Erna Smeekens zal dit jaar een nieuwe column voor Ons Ulvenhout gaan verzorgen: Uit het leven gegrepen. Zij stelt zich vandaag voor.

 

Mijn naam is Erna Smeekens. Ik ben geboren in 1963 in Baarle Nassau. Mijn moeder komt uit Gilze en mijn vader uit Chaam. Mijn opa, Piet Smeekens, was houtzager en boswachter in de Chaamse bossen. Mijn vaders jeugd speelde zich daar af. En in mijn jeugd nam hij ons mee die bossen in. Het hele gebied tussen Chaam en Breda was ons speelterrein.

 

Mijn vader had wel allerlei verhalen over Ulvenhout, maar het dorp lag buiten onze belevingswereld. Toch had ik toen ik twee jaar geleden hier kwam wonen het gevoel dat ik na 40 jaar wonen in Breda een stapje dichter bij thuis kwam.

 

Het valt echter nog niet mee me echt te verbinden met het dorp. We werken in Breda en zijn met allerlei draadjes aan de stad verbonden. Even geleden ontdekte ik Ons Ulvenhout. Een online magazine dat ik erg mooi vind, met veel nieuws en een oproep. Ze zochten mensen die af en toe iets willen schrijven.

 

Ik kom uit een familie van verhalenvertellers, schrijf graag en heb het verlangen meer over Ulvenhout te weten te komen. Daarom heb ik mezelf uitgedaagd en me aangemeld, met als achterliggende motivatie me daardoor meer te verbinden met het dorp waar ik met zoveel plezier woon, maar waar ik nog zo weinig over weet en nog zo weinig mensen ken.

 

Ik ben getrouwd met Hans, mijn partner in leven en werken. Samen hebben we zes prachtige kinderen. Ik heb vier avontuurlijke zoons, Hans twee hele lieve dochters. Ze zijn allemaal het huis uit en leven hun leven overal op deze aardbol. 

Ons werk bestaat uit het geven van trainingen in vooral Geweldloze (Verbindende) Communicatie op de Tientjes Academie, ons bedrijf. Verder zijn we dol op tuinieren en lezen.

 

Ik hoop jullie te verblijden met mijn schrijfsels en vooral op deze manier een eerste stap te zetten naar een nauwere band met Ulvenhout.

 

Erna

 

Terug Schrijf reactie

Erna Smeekens - Uit het leven gegrepen

 

Mijn naam is Erna Smeekens. Ik ben geboren in 1963 in Baarle Nassau. Mijn moeder komt uit Gilze, mijn vader uit Chaam. Sinds 2021 woon ik in Ulvenhout. Ik kom uit een familie van verhalenvertellers, schrijf graag en heb het verlangen meer over Ulvenhout te weten te komen. Ik hoop de lezers van Ons Ulvenhout te verblijden met mijn schrijfsels en hiermee een eerste stap te zetten naar een nauwere band met het dorp.

^ Naar boven