Thuisblijvers Zonnebloem en Het Ruilboek vinden elkaar

02 augustus 2023     Tekst en foto: Dorpswijzer Ulvenhout / Het Ruilboek - Marijke Timmermans

Ook in de vakantie is Het Ruilboek juist een ontmoetingspunt. Heerlijk vertoeven in de ambiance van boeken in de mooie ruimte in de Karkooi. Op maandagochtend 24 juli zijn voor de vierde keer Zonnebloemgasten gekomen voor een kopje koffie en een praatje.

 

Herinneringen

Opnieuw was de grote tafel ingericht met Zonnebloemglazen en -kleedje om de sfeer te benadrukken. Meteen werd een kop koffie of thee door de gastvrouw Lenie ingeschonken voor Annie, Nel, Marleen, Marijke en Sietske. Het duurde niet lang of de gesprekken kwamen los.

Wie kent er nog de uitdrukking van de plek van “de Zatte Gracht”? Blijkbaar vroeger een moeilijke passage bij terugkeer naar Bavel van feestjes in Ulvenhout. Over de herinneringswaarde van een sieraad van het ‘Kloostertje’ kwamen gelijkenissen naar boven. Kent u dit woord ‘klein opneukertje’ in de lokale taal? Zo ook het verhaal als klein kind bij de bevalling van het varken en het biggetje op de boerderij. Details kunt u aan Annie vragen.

 

Ontmoetingen

Tijdens zo’n middag leer je nog iets van elkaar. Natuurlijk zijn er meer gesprekken geweest waarbij gelachen kon worden. Dáár gaat het om in de Karkooi bij Het Ruilboek / de Dorpswijzer. De ontmoetingstafel is waar dingen de revue kunnen passeren: verrassingen van nu en uit het verleden. In een ontspannen sfeer kan een gezellige babbel gemaakt worden door Zonnebloemgasten, vrijwilligers, anderen en de gastvrouw of -heer.

 

Ritme

Het Ruilboek wil er een maandelijks ritme in brengen; dat we op een vooraf aangekondigde ochtend of middag juist Zonnebloemgasten verwelkomen. Donderdagochtend 24 augustus a.s. staan we weer voor hen klaar.

 

Vakantieopening

Dagelijks heeft Het Ruilboek bezoekers. Sommigen alleen voor de boeken, anderen komen voor een praatje of de krant. Kom ook eens een keer naar Het Ruilboek. Een centrale ontmoetingsplek en ook toegankelijk voor rollator en rolstoel. In augustus alleen in de ochtend van 10.00 - 13.00 uur open; vanaf september weer maandag t/m vrijdag weer van 10.00-16.00 uur open voor iedereen.

 

Kijk op de website www.dorpswijzer.nl voor de laatste Nieuwtjes!

Terug Schrijf reactie

KBO Ulvenhout

KBO Ulvenhout

^ Naar boven