Breda helpt met extra subsidies bij hoge energiekosten

30 maart 2023     Tekst: Gemeente Breda

 

 

Daarnaast geven vier Energie Bespaar Coaches informatie en tips over energiebesparende maatregelen. Ondernemers en culturele verenigingen komen in aanmerking voor een subsidie van € 1000,- voor energiebesparende maatregelen. Het aanvragen van een subsidie kan via het online meldpunt ‘Hulp bij energiekosten’ vanaf 1 april.

 

In december heeft de gemeente het energiepakket gepresenteerd. Met het energiepakket is 8,5 miljoen euro vrijgemaakt voor verschillende maatregelen. Het energiepakket is bedoeld voor Bredanaars die in de problemen komen als gevolg van de energiekosten.

 

“We richten ons op duurzame maatregelen die bewoners, ondernemers, verenigingen en buurt- en wijkcentra in de toekomst minder afhankelijk van energie maken”, aldus Peter Bakker, wethouder Energietransitie. “We zetten eerst in op besparen en verduurzamen. Er zijn tot nu toe 15 aanvragen van bedrijven en instellingen binnengekomen bij het meldpunt ‘Hulp bij energiekosten’. Daarnaast hebben 110 huishoudens vragen gesteld en verzoeken gedaan. Dat is minder dan verwacht. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de dalende energieprijzen en de onbekendheid van het meldpunt. We gaan vanaf nu intensiever communiceren over het Meldpunt en de (financiële) ondersteuning.”

 

Meldpunt ‘Hulp bij energiekosten’

Inwoners met een laag inkomen en een (te) hoge energierekening kunnen bij het meldpunt terecht voor een subsidie, het noodfonds, informatie en tips over energie besparen, vragen over de energierekening en een aanvraag doen voor energiehulp aan huis. Het meldpunt geeft ondernemers energieadvies en informatie over overbruggingsregelingen en een noodfonds. Instellingen en verenigingen kunnen ook bij het meldpunt terecht voor een noodfonds, meer maatwerk voor subsidies en overbruggingsregelingen. Ondernemers en culturele verenigingen komen in aanmerking voor een subsidie van € 1000,- voor energiebesparende maatregelen en/of energieadvies. Wijk- en dorpscentra kunnen bij de gemeente subsidie aanvragen voor hun energiekosten.


Gratis Energie Bespaar Coach aan huis voor inwoners

Er zijn vier Energie Bespaar Coaches aangesteld om inwoners te helpen met energie besparen. De Energie Bespaar Coach komt bij inwoners langs en brengt de bespaarkansen voor de woning in kaart. Naast advies biedt de Energie Bespaar Coach een pakket aan met gratis energiebesparende maatregelen zoals tochtstrip, ledlamp of radiatorfolie.


Maatregelen, tips en subsidiemogelijkheiden

Ramona, Ilse, Peter en Driss zijn Energie Bespaar Coaches: “De inwoners van Breda staan er niet alleen voor met hun energierekening. Wij zijn er om hen te helpen. Met energiebesparende maatregelen, met tips en subsidiemogelijkheden en ook door een luisterend oor te bieden. Schakel ons vooral in als je ons nodig hebt. Wij komen bij jou aan huis en kunnen samen de mogelijkheden bespreken voor jouw huis en voor jouw situatie.”

 


 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met persvoorlichting van gemeente Breda, 076-5293015 of e-mail persvoorlichting@breda.nl.


Ondernemers, instellingen en verenigingen die hulp nodig hebben kunnen terecht bij het meldpunt (breda.nl/hulpbijenergiekosten).

Op bredadoetmee.nl staan tips en informatie over energiebesparende maatregelen.

 


 

Terug Schrijf reactie

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 

Er zijn geen berichten aanwezig

 

 


 

 

^ Naar boven