Prijsuitreiking bij OMANIDO

28 maart 2023     Tekst: OMANIDO / John van der Velden - Foto's: Michael van Egeraat

 

OMANIDO (Oud MAar NIet DOod, naam gepikt van Hendrik Groen) is een biljartclub van nagenoeg allemaal pensionado’s, die naar alle tevredenheid op vrijdagmiddag spelen in de Taveerne van Jeugdland bij Annemiek en John.

 

14+ leden

De club is ongeveer vijf jaar geleden opgericht en heeft 14 spelende en één niet spelend lid. Het speelseizoen loopt van de eerste vrijdagmiddag in september tot de laatste vrijdagmiddag in juni. We spelen elk seizoen vier á vijf rondes libre waarbij iedereen op zijn eigen biljartsterkte is ingedeeld. De speelsterktes variëren van een half tot drie gemiddeld.

 

Prijsuitreiking

Afgelopen vrijdag 24 maart 2023 hadden we toevallig de prijsuitreiking van de vierde ronde toen de razende reporter Michael van Egeraat van “Ons Ulvenhout” kwam binnenlopen. Er werden direct foto’s gemaakt van de winnaars; hierbij mag een klein stukje proza van de prijsuitreiking niet ontbreken.

 

Vierde ronde

Op de foto de prijswinnaars van de vierde ronde van het seizoen. Hans M en Hans W hebben deze ronde gedomineerd en hebben beiden hun gemiddelde goed aangescherpt en moeten er de volgenden ronden respectievelijk 33 en 15 caramboles maken. Ze pakten achtereenvolgens ook de eerste en tweede prijs, en Hans M mocht wederom de eerste prijs met de “ZES” in ontvangst nemen. Hans W kreeg de zilveren medaille omgehangen.

Frank speelde deze ronde ook sterk en leek zijn gemiddelde ook wat op te poetsen, maar hij liet het helaas in de laatste wedstrijden wat dat betreft liggen. Hij kreeg wel de bronzen medaille voor de derde plaats. Proficiat heren; mooi resultaat.

 

Vijfde ronde

De traditionele bruine fruitschaal en de consumpties van de club bij de prijsuitreiking smaakten weer voortreffelijk. Naast de prijsuitreiking zijn er vrijdag nog acht wedstrijden afgewerkt in de laatste vijfde ronde van het seizoen 2022/2023. De opvallendste en beste wedstrijd was die van Frans tegen Boy die in 16 beurten zijn 31 te maken caramboles bij elkaar tikte.

 

We willen op dit moment geen uitbreiding van de biljartclub omdat we 14 spelende leden het maximum vinden voor onze club.

 

De wedstrijdsecretaris

 

Kijk hier voor de eindstand

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven