Ken jij een Smaakmaker?

28 februari 2024     Tekst: Ingrid Bothe

Het hele jaar door kun je mensen voordragen voor de titel Smaakmaker. Doe je dat vóór 4 maart a.s., dan wordt je voordracht nog meegenomen in de selectie voor 2024.

 

 

1.175 pakken koffie voor de Voedselbank

28 februari 2024     Tekst en foto: Frank Verscheure

Bij bijna alle supermarkten van Albert Heijn, Jumbo en PLUS zijn eind november 2023 inleverboxen voor DE-punten neergezet; ook in Ulvenhout.

Kap- en snoeiwerkzaamheden Rouppe van der Voortlaan

28 februari 2024     Tekst: Gemeente Breda

Begin volgende week starten kap- en snoeiwerkzaamheden aan de Rouppe van der Voortlaan. 

 

De knock-outs met verve uitgedeeld!

13 maart 2023     Tekst en foto's: Commissie Driebanden Ulvenhout / A. Kiet

 

De afgelopen week moesten de spelers en speelsters die de eindfase hebben bereikt laten zien wat hun inspanningen in de poules uiteindelijk waard zijn geweest.

 

Hoofdklasse 

De maandagavond 6 maart was voor de Hoofdklasse. In twee poules, A en B, werd over 20 caramboles gestreden om plaatsen in de halve finales. In poule A met Hans Frijters, Tilo Machielse en Choco van Vugt en poule B met Bob Roovers, Frans v.d. Velden en Wim van Biesen. Van iedere poule gaan de twee spelers met de meeste punten over.

Poule A werd gewonnen door Hans met een algemeen gemiddelde over zijn twee wedstrijden van 1.143 en Tilo als tweede. Deze laatste maakte het Hans nog knap lastig. Hun partij eindigde in 14 beurten in 20 - 19 voor Hans, met ook voor Tilo een prachtig algemeen gemiddelde van 1.357!

Choco moest in beide partijen afhaken, maar kan zeer tevreden over zijn spel op een geslaagd toernooi terugkijken (al kostte het moeite hem dat duidelijk te maken!).
In poule B won Bob zijn twee partijen met een algemeen gemiddelde van net boven de één en gaat Frans als tweede met hem mee naar de halve finales. De wedstrijd tussen Bob en Wim begon spannend. Bob scoorde vanaf acquit vier caramboles, waarop Wim ook met vier caramboles antwoordde. Het bleef spannend tot en met beurt 11 (13-13), waarna Bob in de 15e beurt zijn 20ste carambole maakte en Wim met 15 caramboles achter zich liet.
Het is toch iedere keer weer de moeite waard hun spel te bewonderen, ieder met zijn eigen stijl. Je zou bijna denken dat voor hen geen moeilijke balposities bestaan.

 

 

B-klasse

Op woensdag 8 maart was het de beurt aan de halve finales van de B-klasse, waarin ‘lucky-loser’ Toon Aarts het opnam tegen poule-winnaar Piet van Rijen. Beiden kwamen moeilijk op gang, maar vanaf beurt zeven ging het ‘hurry-up’ en wist Toon zijn partij over 20 caramboles te winnen in 30 beurten; mooi gemiddelde van 0.666. Piet bleef steken op 13.

Als je spreekt over zelfvertrouwen: toen Toon voor de wedstrijd hoorde dat de fotograaf die avond niet kon komen, reageerde hij met de opmerking dat hij dan een selfie zou maken van de winnaars. Nou jij weer…!
In de andere halve finale moest Jan van der Meer het hoofd buigen voor debutant Rick Duenk. Rick besliste de partij in 49 beurten. Jan moest erkennen nog nooit zo’n slechte partij te hebben gespeeld en scoorde slechts negen caramboles. It’s all in the game, Jan! Om plaats 3 tegen Piet wist hij zich enigermate te herstellen door in ieder geval te winnen.

De finale dus op 24 maart in Flamingo Bar tussen Toon en Rick.

 

 

D-klasse

Vrijdagavond 10 maart moesten Ad van Gils, Sjaak Kools, Karin van Gils en Majola Biemans hun finale-kansen verdedigen in de D-klasse, waarbij op voorhand al zeker was dat in ieder geval één van beide dames in de finale zou spelen. Zij moesten namelijk tegen elkaar!
Maar eerst speelden Ad en Sjaak tegen elkaar. Sjaak maakte zijn eerste carambole in beurt 11 met gelijk daarop zijn typisch Sjaakse opmerking: "Het leek wel of ik aan het spaaien was…!" Hij moest uiteindelijk met zijn 10 caramboles het hoofd buigen voor Ad’s 12de na 32 beurten.
De partij tussen de twee vriendinnen stond van meet af aan bol van de spanning, wat beider spel niet ten goede kwam. Uiteindelijk wist Karin na 46 beurten haar 12de carambole te maken. Het werd nog spannend, want Majola had met haar 11 caramboles de gelijkmakende nabeurt, maar zij miste deze laatste kans. Om de derde plaats wist Majola, kennelijk ontdaan van alle spanning, haar partij tegen Sjaak Kools met een zeer goed gemiddelde van 0.413 te winnen.
Mogelijk zullen alle drie prijswinnaars de D-klasse verlaten, gezien hun algemeen gemiddelden van de poule-fase.
De finale ook op 24 maart in de Flamingo Bar tussen Karin en Ad.

 

Het waren drie bezienswaardige avonden met veel spannende partijen.

 

Op naar de  halve finales van de overige klassen, te weten: woensdag 15 maart de A-klasse in de Taveerne van Jeugdland, donderdag 16 maart de Hoofdklasse in de Flamingo Bar en tenslotte vrijdag 17 maart, ook in de Flamingo Bar, de C-klasse. Aanvang van alle avonden: 20.00 uur.

 

A. Kiet

 

Volledige programma 

 

Terug Schrijf reactie

Klik op advertenties voor meer info

Groenkazerne Ulvenhout houdt Open Dag op 29 februari 16-17 uur

Open huis Groenkazerne Ulvenhout 29 feb 16-17 uur

 

 


 

 Andes

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

^ Naar boven