Prijsuitreiking bij OMANIDO

28 maart 2023     Tekst: OMANIDO / John van der Velden - Foto's: Michael van Egeraat

24 maart vond in de Taveerne van Jeugdland de prijsuitreiking plaats van de vierde ronde van biljartclub OMANIDO.

Driebanden Kampioenschappen Ulvenhout: De eerste finales zijn gespeeld!

27 maart 2023     Tekst en foto's: Driebanden Commissie Ulvenhout / A. Kiet

Vrijdagavond 24 maart zijn de finales van de D-, B- en A-klasse gespeeld.

Palmpasen in Ulvenhout

27 maart 2023     Tekst en foto: Werkgroep Gezinsvieringen Ulvenhout-Bavel / Jan Rops

De Werkgroep Gezinsvieringen Ulvenhout-Bavel organiseert ook dit jaar de welbekende Palmpasen gezinsviering met ezel Sila, en wel op zondag 2 april om 11 uur in de Laurentiuskerk in Ulvenhout. 1 april kun je zelf een Palmpasenstok maken.

Weer een nieuwe bijzondere bank in het Markdal

13 maart 2023     Tekst en foto: Vereniging Markdal / Jan Roovers

 

"De Mark
Krom recht krom
vrij gevangen vrij
stroom ontdek ruimte
bron blijf nabij

 

Dat zijn de woorden op een plaquette op een nieuwe bijzondere bank die – ondanks natte sneeuw en ijzige windvlagen - op vrijdag 10 maart j.l. in het Markdal werd geplaatst door de Vereniging Markdal in samenwerking met het Waterschap Brabantse Delta. De bank is geplaatst bij de Biebergstuw aan de oostkant van de Mark, tegenover de boerderij van Staatsbosbeheer.

 

Trio

Het zijn in feite drie nieuwe banken: “Het zijn banken om te rusten en tegelijk de Mark te verbeelden. Stromend van hoog naar laag, van bron naar rivier naar delta, en verbeeldend de oorspronkelijke organische vorm, de rechtgetrokken Mark en de opdracht de organische loop weer zo veel mogelijk terug te geven” zei Sjef Langeveld bij de inhuldiging van de bank.

 

Cadeau

De bank is een geschenk van Frans Maas, die als landschapsarchitect in de jaren ‘60 betrokken was bij de plannen voor de kanalisatie van de Mark. Hij heeft destijds - als medewerker van Staatsbosbeheer - het landschapsontwerp gemaakt. Frans Maas en zijn inmiddels overleden vrouw Vera hebben bij hun 60-jarig huwelijk geld gekregen van hun vrienden en dit aan de vereniging Markdal geschonken om in het Markdal iets bijzonders te doen. 

 

Mooie plek

Frans Maas, inmiddels 92 jaar, liet weten zeer blij te zijn met de bank en met de plek die het Waterschap Brabantse Delta ter beschikking heeft gesteld. Met korte toespraakjes van Ruurd Dijkman en Sjef Langeveld van de Vereniging Markdal en met een toespraak van Louis van der Kalle van het Waterschap Brabantse Delta werd de winterse bijeenkomst afgesloten.

 

 

Terug Schrijf reactie

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

Paaslunch en -diner 09-04-2023- Landgoed Ulvenhart

Pasen 2023 - Landgoed Ulvenhart


 

 


 

 

^ Naar boven