Inkomensgrens zorgtoeslag verhoogd

16 februari 2023     Tekst: Ingrid Bothe

 

Lang niet iedereen weet dat de inkomensgrens voor zorgtoeslag flink is verhoogd. Mensen laten hierdoor mogelijk onnodig geld liggen.

 

Inkomensgrens

De bruto inkomensgrens voor de zorgtoeslag is sinds januari dit jaar van bijna € 32.000 naar ruim € 38.000 gegaan. Voor mensen met een toeslagpartner (meestal de persoon waarmee iemand samenwoont of getrouwd is) is het brutobedrag van bijna € 41.000 naar ruim € 48.000 verhoogd. Dat betekent dat veel meer mensen nu recht hebben op zorgtoeslag.

 

Peiling

Uit een peiling van de ANBO, die door ongeveer 5.400 mensen van 65 jaar en ouder is ingevuld, komt naar voren dat vier op de 10 senioren een toeslag krijgen, vrijwel allemaal zorgtoeslag. Daarnaast krijgt bijna de helft van deze groep huurtoeslag. Van de mensen die géén toeslag krijgen, zegt de overgrote meerderheid dat hun inkomen te hoog is voor een toeslag. Toch is er nog zo’n 14% die nooit de moeite heeft genomen om een toeslag aan te vragen, of die zegt bang te zijn achteraf te moeten terugbetalen.

 

Recht op zorgtoeslag?

Wil je weten of je recht hebt op zorgtoeslag? Er zijn verschillende rekenhulpen voor beschikbaar, bijvoorbeeld op de website van het Nibud on de Belastingdienst. In Breda kun je terecht bij Zorg voor Elkaar voor hulp bij geld- en regelzaken. Ook zijn aan ouderenverenigingen zoals KBO Ulvenhout vaak vrijwilligers verbonden die ouderen kunnen helpen met dit soort vragen.

Terug Schrijf reactie

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 

25 april DinerConcert Landgoed Ulvenhart met Anastasia Kozhushko

25 april DinerConcert Landgoed Ulvenhart met Anastasia Kozhushko


 

 


 

 

^ Naar boven