Gelukskoning 2022 Ulvenhout

29 november 2022     Tekst en foto: Alliance d'Amitié / Hans Kruitwagen

 

De handboogsportvereniging Alliance d’ Amitié uit Ulvenhout, de oudste vereniging van ons dorp, heeft een nieuwe Gelukskoning.

 

Regerend koning

Het was voor onze vereniging een historisch moment, omdat in ons bestaan (vanaf 1851) deze jaarlijkse verschieting altijd is doorgegaan. Helaas heeft deze belangrijke club verschieting tijdens de coronaperiode niet kunnen plaatsvinden. Zodat onze koning van 2019, Beus van Beusenberg, tot dit jaar heeft kunnen regeren.

 

Fusie

Een ander belangrijk en feestelijk gegeven: dit is de eerste officiële verschieting samen met onze fusievereniging St. Sebastiaan uit Prinsenbeek. We gaan als één vereniging samen verder.

 

Verschieting

Afgelopen 26 november was het dan zover, de verschieting ging uitmaken wie de opvolger werd. Eerst hebben we de oude koning ingehaald en een galgenmaal (lunch) met hem genuttigd. Daarna zijn we gestart met de verschieting. Tijdens deze verschieting hebben alle deelnemende leden, jong oud, ervaren of beginnend, evenveel kans om met een “kale” handboog het ultieme doel te raken. Na 15 beurten mogen de schutters hun” kale” boog opbouwen en voorzien van bv. een vizier en stabilisatoren.

 

Nieuwe Gelukskoning

In de 16e beurt schoot Albert van Leeuwen door de ring (van 11 mm) raak in de “10” Hij is op deze manier onze nieuwe Gelukskoning 2022 geworden. Alliance d’Amitié gaat het komende verenigingsjaar verder met Albert als de nieuwe Gelukskoning.

 

Open trainingsavonden

Mocht je nu zelf zin hebben gekregen om kennis te maken met de handboogsport, kom langs! Open trainingsavonden op maandag, donderdag en vrijdag. Ons clubhuis is te vinden op Jeugdland te Ulvenhout.

 

Meer info

 

 

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven