Een schitterend Mariabeeld

24 juli 2024     Tekst: Harm Scholten

MariabeeldDe Huberteskapel in Galder is weer klaar voor de toekomst. De wanden zijn gestukt en geschilderd en het Mariabeeld is in volle glorie gerestaureerd.

Brave Hendrik-taart

24 juli 2024     Ingezonden door Erna¬†- Tientjes Academie

Brave Hendrik taartJaren geleden kreeg ik van mijn (helaas inmiddels overleden) tuinbuurvrouw zes plantjes in mijn handen geduwd. “Hier” zei ze, “Brave hendrik!”

Kunstroute Ginneken is terug op 17 en 18 augustus

23 juli 2024     Ingezonden door: Ageeth Boermans

Kunstroute GinnekenNa een aantal jaar afwezigheid is de Kunstroute Ginneken in de wijk Ginneken weer terug!

Leerlingen van OBS De Klokkebei beplanten boomspiegels rond hun school

05 oktober 2022     Tekst en foto's: OBS De Klokkebei / Claudi Lugtenberg

 

Op maandag 3 oktober zag het groen van de kinderen rondom basisschool De Klokkebei in Ulvenhout. Letterlijk groen, want alle kinderen kwamen deze dag in groene kleding naar school voor de start van het project Gi-Ga-Groen.

 

Gi-Ga-Groen

Het thema van dit project is niet verwonderlijk. De Kinderboekenweek, die het thema Gi-Ga-Groen voor dit jaar heeft gekozen, valt namelijk ook precies in deze drie projectweken. Waarom dit leuke thema dan niet gebruiken om wat langer mee bezig te zijn, dacht de school?!

 

Boomspiegels

De aftrap vond maandagochtend plaats door het aanleggen van meerdere boomspiegeltuintjes rondom onze school. Deze stukjes grond onder de bomen op de trottoirs zijn meestal gevuld met onkruid of hondenpoep. Wanneer u nú echter langs de school loopt, zult u hiervoor in de plaats gezellige mini-tuintjes tegenkomen.

 

Make Ulvenhout Wild Again

Het initiatief voor deze actie kwam van een ouder van de school. Zij heeft met twee vriendinnen ‘Make Ulvenhout Wild Again’ opgericht. Deze organisatie leverde de plantjes en bloembollen aan waarmee de leerlingen hun schoolomgeving groener, gezelliger en beter hebben gemaakt.

 

Leerzaam

Behalve dat dit goed is voor de natuur is er ook een leerzaam aspect aan verbonden. De leerlingen beplanten namelijk niet alleen de boomspiegels, ze moeten ze ook gaan onderhouden. Samen met je klasgenootjes verantwoordelijk zijn voor een eigen tuintje vraagt diverse vaardigheden van de kinderen. Vaardigheden die de Klokkebei kinderen zeker in zich hebben, maar die op deze manier nog meer kunnen worden ontwikkeld. Komt u een keertje kijken naar onze tuintjes?

 

Terug Schrijf reactie

Klik op advertenties voor meer info

 

 


 

 Andes

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

^ Naar boven