Trommel zonder rommel

31 augustus 2023     Tekst: Ingrid Bothe - Foto: Gemeente Breda

 

Deze week zijn de scholen weer begonnen. In de brochure 'Trommel zonder rommel' staan weetjes en tips over, en voorbeelden van, een gezonde lunch, tussendoortjes en traktaties die je je kind kunt meegeven naar school.

 

Trommel zonder rommel

Een nieuw schooljaar, een nieuwe start. Kinderen kunnen daar het meest van genieten als zij voldoende energie hebben en lekker in hun vel zitten. Gezond eten en drinken kan daarbij ondersteunen. Voor het derde jaar op rij vraagt de gemeente Breda daarom aandacht voor de actie ‘Trommel zonder rommel’. 

 

Gezonde voeding

"Met de tips en ideeën van de actie ‘Trommel zonder Rommel’ wordt een gezonde lunchtrommel klaarmaken heel eenvoudig en betaalbaar. En dat is niet alleen nu gezond en lekker, maar door kinderen nu al de gezonde gewoontes aan te leren hebben ze daar hun leven lang profijt van", aldus wethouder Gezondheid Arjen van Drunen.

 

Gezond, makkelijk en niet duur

In de brochure 'Trommel zonder rommel' vind je informatie over wat je je kind mee kunt geven naar school. Het boekje laat zien dat gezond ook zeker makkelijk kan zijn, en niet veel hoeft te kosten. Er staan ook tips in voor een gezonde pauzehap of traktatie. Daarnaast besteedt het boekje aandacht aan het belang van voldoende water drinken.

De informatie is niet alleen nuttig voor ouders, maar geeft ook scholen de mogelijkheid om gezond eten en drinken bespreekbaar te maken en op te nemen in hun beleid.

De campagne is een initiatief van JOGG-Breda in samenwerking met GGD West-Brabant, Jong JGZ en het Voedingscentrum.

 

Kijk voor meer informatie op www.trommelzonderrommel.nl.

Terug Schrijf reactie

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 

Dinerconcert op 10 dec bij Landgoed Ulvenhart

Dinerconcert op 10 dec bij Landgoed Ulvenhart

 


 

 


 

 

^ Naar boven