Gelukskoning 2022 Ulvenhout

29 november 2022     Tekst en foto: Alliance d'Amitié / Hans Kruitwagen

De handboogsportvereniging Alliance d’ Amitié uit Ulvenhout, de oudste vereniging van ons dorp, heeft een nieuwe Gelukskoning.

Sint op bezoek bij KBO Ulvenhout

28 november 2022     Tekst: KBO Ulvenhout / Emmy Verheijen - Foto: Mieke Vos

25 november jl. bracht de Sint een bezoek aan KBO Ulvenhout.

Workshop ijsdippen en winterzwemmen voor het goede doel

28 november 2022     Tekst en foto's: IJszwemmers Galder / Laurin Heemskerk

Zondag 11 december organiseren de IJszwemmers van Galder in de Galderse meren een eenmalige zwemclinic voor borstkankeronderzoek.

Ulvenhouts Kinderfestival smaakt naar meer

01 augustus 2022     Tekst: Ingrid Bothe - Foto's: Maaike van Leeuwen

 

Men neme: 220 kinderen, 150 vrijwilligers, zon, muziek, 45 spellen, workshops, demo’s, een escaperoom en een stormbaan. Drie jaar zachtjes laten sudderen en daarna drie dagen met beleid mengen. Het resultaat is een heerlijke zomercocktail om de vakantie mee te beginnen: het Ulvenhouts Kinderfestival, kortweg UK. De eerste editie vond 27, 28 en 29 juli plaats en werd enthousiast ontvangen. UK blijft hopelijk op de Ulvenhoutse menukaart staan.

 

Uitstel

Ulvenhout Leeft wil bijdragen aan verbinding in het dorp door het organiseren van activiteiten voor jong en oud. Een zomerkamp voor basisscholieren past daar natuurlijk perfect in. In 2019 al kregen de plannen voor een driedaags kinderfestival vorm. En toen kwam corona… Eveliene Arema, die samen met o.a. Maaike van Leeuwen de communicatiewerkgroep vormt: “Het gaf ons wel tijd om het festival goed voor te bereiden en het concept neer te zetten.”

 

 

Voorpret

In de aanloop naar het festival werden verschillende teasers uitgedeeld, want UK moest nog wel gaan leven in het dorp. Eveliene: “Ulvenhout Leeft trakteert basisscholieren elk jaar op een waterijsje. In 2021 kregen alle kinderen daarbij al een UK-festivalbandje. In januari ’22 ging onze website live en met Valentijnsdag hebben we kaartjes uitgedeeld waarmee kinderen vriendjes konden uitnodigen voor UK. We hadden gerekend op zo’n 150 kinderen, maar toen de verkoop in mei stopte, hadden we 220 aanmeldingen.”

 

 

Tijdreis

Het festival werd 27 juli geopend met een speciaal gecomponeerd lied en een dansje. In drie dagen tijd maakten de kinderen daarna al sportend en spelend een reis door de tijd. Woensdag had als thema het verleden, donderdag het heden en vrijdag de toekomst. De spellen en workshops waren daarop afgestemd. Het programma was een doorslaand succes. Lars (groep 7): “Je hoeft nooit twee keer hetzelfde spel te doen en tussendoor hoef je ook niet lang te wachten.” Zijn favorieten? “De stormbaan, de escaperoom en de elektroworkshop.”

 

 

Verbinding

De deelnemers werden opgedeeld in groepjes van acht, met kinderen van de Rosmolen en de Klokkebei. In een openingsspel maakten ze kennis met elkaar, en één of twee spellen later was het alsof ze elkaar al jaren kenden. Marie (groep 8) en Pleun (groep 7) zijn erg enthousiast over de escaperoom. “Wij hadden 12 minuten over”. Ook de workshops handboogschieten en TikTok waren een succes. Johnny (5 jaar) vermaakte zich prima bij het sponzenspel. “Lekker koel”, grijnst hij met zijn voeten in een emmer water.

 

 

Vrijwilligers

Een festival als UK is onmogelijk zonder de inzet van vrijwilligers. Elk groepje had minimaal één begeleider. Voor iedereen was er de hele dag eten en drinken. Saartje (15), begeleidde samen met vriendin Lonne (14) vrijdag een dag een groepje: “Het is heel leuk om te doen en het is allemaal goed geregeld.” Alleen wie zich als vrijwilliger had aangemeld, kon zelf het verloop van het festival ervaren. Maaike: “We hebben een filmpje gemaakt om alle ouders een indruk van het festival te geven.” Dat de kinderen er thuis enthousiast over vertelden, blijkt wel uit de bedankjes en kaartjes die de organisatie al tijdens het festival ontving.

 

 

Blijvertje

Het is stil op het terrein van HBSV Alliance d’Amitié en de sportvelden op Jeugdland nu de eerste editie van het Ulvenhouts Kinderfestival achter de rug is. Maar het UK-clublied zal nog lang te horen zijn in ons dorp. Het Ulvenhouts Kinderfestival is een blijvertje!

 

Terug Schrijf reactie

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

Ulvenhart Kerst 2022 - 23 nov - 23 dec


 

 


 

 

^ Naar boven