Lees mee met de Dorpsraad Ulvenhout

26 september 2022     Tekst: Dorpsraad Ulvenhout / Annet Steenbergen

De Dorpsraad Ulvenhout gaat voortaan notulen via onsulvenhout.nl delen. Ook wordt u uitgenodigd om 3 november a.s. om 20.00 uur de volgende vergadering bij te wonen in Boerderij De Pekhoeve.

 

Natuur rond het Markdal

23 september 2022     Tekst: Aad van Diemen / Joop van Riet - Foto: Aad van Diemen

Met ingang van vandaag kunt u op onsulvenhout.nl elke vrijdag Natuur rond het Markdal lezen. Met deze week een bijdrage over de paardenkastanje en de doorstart van het herstel van het zuidelijke deel van het Markdal. En natuurlijk de Markandalletjes.

Nieuwe cursus filosofie KBO Ulvenhout

23 september 2022     Tekst en foto: KBO Ulvenhout

KBO Ulvenhout start 6 oktober met een nieuwe cursus filosofie in de Pekhoeve. Lucy Roodbol en Ingrid Aarts behandelen in zes lessen het onderwerp "Emoties".

Geslaagde eerste festivaldag voor UK

28 juli 2022     Tekst: Eveliene Arema - Foto: Maaike van Leeuwen

 

Woensdagmorgen 27 juli is om 9.00 uur het eerste Ulvenhouts Kinderfestival ("UK") van start gegaan. 220 kinderen in de leeftijdsgroepen van 4 t/m 12 jaar verzamelden zich op het Jeugdlandterrein om de hele dag met elkaar spelletjes te spelen, te sporten en plezier te hebben. Het zomerfestival vond plaats op het terrein van HBSV Alliance d’Amitié. Een crew van meer dan 60 vrijwilligers bezorgde de kinderen een onvergetelijke eerste dag.

 

Verleden

Deze eerste UK-dag stond in het teken van het verleden en uiteraard stonden oud-Hollandse spelletjes zoals sjoelen, spijkerpoepen en zaklopen op het programma. Maar ook een speurtocht door het dorp, een escaperoom en een echt weerwolvenspel stonden op de agenda. Alle kinderen en vrijwilligers werden de hele dag voorzien van eten en drinken. Zo waren er de hele dag vers fruit, komkommers en tomaatjes te krijgen, waren er in de ochtend eierkoeken en krentenbollen, en was er ’s middags een uitgebreide lunch en een zoete snack.

 

 

Enthousiasme

Het festival werd centraal geopend met een eigen gecomponeerd UK-lied en een speciaal dansje. Gewapend met zonnebrand, goed gevulde waterflessen en een compleet spellenboek gingen de groepsbegeleiders met hun teams op pad. Speciale spelbegeleiders coachten de kinderen bij de spellen. Het enthousiasme van de kinderen was aanstekelijk. Er waren op het festivalterrein zoveel vrolijke gezichten te zien en het gelach was overal te horen.


 

De organisatie kijkt met recht trots terug op een zeer geslaagde eerste festivaldag. UK belooft een groot succes te worden voor ons mooie dorp.

Terug Schrijf reactie

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

Sprangers Fotografie - Digitaal rijbewijs verlengen


 

 


 

 

^ Naar boven