Vrijwillige Brandweer Ulvenhout neemt deel aan Singelloop

02 oktober 2023     Tekst: Ingrid Bothe - Foto: enthousiaste supporter

Diverse leden van de Vrijwillige Brandweer Ulvenhout liepen op 1 oktober tijdens de Singelloop het spreekwoordelijke vuur uit de sloffen.

MO13-1 lopen vijf kilometer Singelloop

02 oktober 2023     Tekst: UVV'40 / Michael van Egeraat - Foto: Bram Schutjens

Onder de vele deelnemers aan de Singelloop zagen we 1 oktober onder anderen het UVV'40 team MO13-1. 

Lezing "De zonnecultus van Achnaton"

02 oktober 2023     Tekst en foto: Vereniging voor Volkenkunde / Marie-Antoinette Willemsen

Maandag 9 oktober organiseert de Vereniging voor Volkenkunde om 20.00 uur een lezing over de zonnecultus van Achnaton in de Pekhoeve in Ulvenhout. 

Geslaagde eerste festivaldag voor UK

28 juli 2022     Tekst: Eveliene Arema - Foto: Maaike van Leeuwen

 

Woensdagmorgen 27 juli is om 9.00 uur het eerste Ulvenhouts Kinderfestival ("UK") van start gegaan. 220 kinderen in de leeftijdsgroepen van 4 t/m 12 jaar verzamelden zich op het Jeugdlandterrein om de hele dag met elkaar spelletjes te spelen, te sporten en plezier te hebben. Het zomerfestival vond plaats op het terrein van HBSV Alliance d’Amitié. Een crew van meer dan 60 vrijwilligers bezorgde de kinderen een onvergetelijke eerste dag.

 

Verleden

Deze eerste UK-dag stond in het teken van het verleden en uiteraard stonden oud-Hollandse spelletjes zoals sjoelen, spijkerpoepen en zaklopen op het programma. Maar ook een speurtocht door het dorp, een escaperoom en een echt weerwolvenspel stonden op de agenda. Alle kinderen en vrijwilligers werden de hele dag voorzien van eten en drinken. Zo waren er de hele dag vers fruit, komkommers en tomaatjes te krijgen, waren er in de ochtend eierkoeken en krentenbollen, en was er ’s middags een uitgebreide lunch en een zoete snack.

 

 

Enthousiasme

Het festival werd centraal geopend met een eigen gecomponeerd UK-lied en een speciaal dansje. Gewapend met zonnebrand, goed gevulde waterflessen en een compleet spellenboek gingen de groepsbegeleiders met hun teams op pad. Speciale spelbegeleiders coachten de kinderen bij de spellen. Het enthousiasme van de kinderen was aanstekelijk. Er waren op het festivalterrein zoveel vrolijke gezichten te zien en het gelach was overal te horen.


 

De organisatie kijkt met recht trots terug op een zeer geslaagde eerste festivaldag. UK belooft een groot succes te worden voor ons mooie dorp.

Terug Schrijf reactie

Klik op advertenties voor meer info

Moestuinlunches elke zondag in sept en okt bij Landgoed Ulvenhart 28 sept op Landgoed Ulvenhart

Moestuinlunches elke zondag in sept en okt bij Landgoed Ulvenhart 28 sept  op Landgoed Ulvenhart


 

 


 

 Andes

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

^ Naar boven