Interview met vogelman Martin van Leest

15 september 2023     Tekst: Joop van Riet - Foto: Ellen Rijken

 

Martin van Leest kreeg zijn liefde voor de natuur in het algemeen, en vogels in het bijzonder, met de paplepel ingegoten. Hij stond aan de wieg van de steenuileninventarisatie en werd voor zijn inspanningen al eens beloond met de Oorkonde ‘Uilenbeschermer van het Jaar’ van Brabants Landschap. Maar een Markdal dat straks weer bewoond wordt door veel van de verdwenen soorten zal voor hem de echte beloning voor zestig jaar vogelbescherming zijn!

 

Vers van de pers...

In de waterschapscommissie Water & Ruimte en Gezond Water werd woensdagavond 13 september het ontwerp Markdal Zuid (van de grens tot stuw Galder) besproken. Er werd aandacht gevraagd voor voldoende stroomsterkte in de meanders, voor de gelijktijdige aanleg van de ontbrekende fiets- en wandelpaden, en voor een vogelvriendelijke inrichting met heiningen, heggen, etc.; ook voor bijen en vlinders van groot belang.

Er waren veel complimenten voor het burgerinitiatief van Vereniging Markdal en er werd voorgesteld om het op 4 oktober a.s. in het algemeen bestuur als hamerstuk goed te keuren!

 

Natuurlijk vormen verder ook deze week de bekende Markandalletjes weer een bron van informatie, met tips, excursies, waarnemingen en weetjes met betrekking tot het Markdal. 

Download hier Natuur rond het Markdal

 

Eerdere edities van Natuur rond het Markdal staan overzichtelijk bij elkaar in de column met dezelfde naam. 

 

 

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven