Een schitterend Mariabeeld

24 juli 2024     Tekst: Harm Scholten

MariabeeldDe Huberteskapel in Galder is weer klaar voor de toekomst. De wanden zijn gestukt en geschilderd en het Mariabeeld is in volle glorie gerestaureerd.

Brave Hendrik-taart

24 juli 2024     Ingezonden door Erna¬†- Tientjes Academie

Brave Hendrik taartJaren geleden kreeg ik van mijn (helaas inmiddels overleden) tuinbuurvrouw zes plantjes in mijn handen geduwd. “Hier” zei ze, “Brave hendrik!”

Kunstroute Ginneken is terug op 17 en 18 augustus

23 juli 2024     Ingezonden door: Ageeth Boermans

Kunstroute GinnekenNa een aantal jaar afwezigheid is de Kunstroute Ginneken in de wijk Ginneken weer terug!

Speuren naar sporen met UK

10 juli 2024     Tekst: Ingrid Bothe - Foto: Maaike van Leeuwen

Opening UK 2023

 

Vandaag begint de derde editie van het Ulvenhouts Kinderfestival, het immens populaire driedaags festival voor basisschoolleerlingen in Ulvenhout. Het thema is dit jaar 'Speuren naar sporen'. De kaartverkoop startte in januari. Binnen +/- 1,5 week was het evenement uitverkocht en moest een wachtlijst worden aangemaakt.

 

Drie dagen lang kunnen 265 kinderen in groepsverband meedoen aan allerlei leuke activiteiten. Ruim 150 vrijwilligers begeleiden de festivalactiviteiten. Die zijn uiteenlopend van aard: van sociaal tot educatief, van sportief tot cultureel, van creatief tot muzikaal.

 

Dit jaar is er een echte UK-festivalgids uitgebracht, waar de jonge deelnemers ook na het festival nog veel vakantieplezier van zullen hebben. 46 pagina’s met weetjes, info over workshops, het thema van dit jaar, spelletjes, raadsels, etc. Daarnaast is het een manier om sponsoren extra exposure te geven. En dat is belangrijk, want: zonder vrijwilligers en sponsoren geen UK.  

 

Het was even spannend door het extreem slechte weer van gisterenavond, maar het festival kan gelukkig gewoon doorgaan. Later deze week hopen we nog een verslagje te kunnen plaatsen. Voor nu wensen we de organisatie, vrijwilligers en alle deelnemers heel veel plezier!!! 

Terug Schrijf reactie

Klik op advertenties voor meer info

 

 


 

 Andes

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

^ Naar boven