Een schitterend Mariabeeld

24 juli 2024     Tekst: Harm Scholten

MariabeeldDe Huberteskapel in Galder is weer klaar voor de toekomst. De wanden zijn gestukt en geschilderd en het Mariabeeld is in volle glorie gerestaureerd.

Brave Hendrik-taart

24 juli 2024     Ingezonden door Erna - Tientjes Academie

Brave Hendrik taartJaren geleden kreeg ik van mijn (helaas inmiddels overleden) tuinbuurvrouw zes plantjes in mijn handen geduwd. “Hier” zei ze, “Brave hendrik!”

Kunstroute Ginneken is terug op 17 en 18 augustus

23 juli 2024     Ingezonden door: Ageeth Boermans

Kunstroute GinnekenNa een aantal jaar afwezigheid is de Kunstroute Ginneken in de wijk Ginneken weer terug!

Het Pekhoeveterrein als kloppend hart van Ulvenhout

09 juli 2024     Tekst: Maaike van der Velden - Foto's: Diederik Jansen / Maaike van der Velden

Overhandiging plan Pekhoeveterrein

 

Afgelopen vrijdag (5 juli) hebben wij wethouder Bruijns verwelkomd in ons mooie Ulvenhout. Hij was door de Dorpsraad en de Projectgroep Pekhoeveterrein uitgenodigd voor de officiële overhandiging van het definitieve plan voor het Pekhoeveterrein.

 

De insteek van het plan is enerzijds ‘Dorp in het Park’ en herstel boerenerf, en anderzijds het verstevigen van de functie als centrale ontmoetingsplek voor alle inwoners in het dorp, van jong tot oud. De overhandiging vond plaats in een overvol Sociaal Cultureel Centrum de Pekhoeve, waar KBO en Ulvenhout Leeft samen een bourgondische middag organiseerden.

 

Vlag Ulvenhout

 

De voorzitter van de Dorpsraad, Jean Nijssen, overhandigde het plan aan Wethouder Jeroen Bruijns in aanwezigheid van Bert Voeten (landschapsarchitect), Rachael de Leeuw-Zwueste (wijkbeheerder) en een aantal raadsleden. Zoals wethouder Bruijns benadrukte, is het bijzonder hoe mensen in ons dorp meedenken, meewerken en de schouders zetten onder dit soort initiatieven die het dorp verder verbeteren.

 

De verbinding tussen de gemeente Breda en Ulvenhout werd nog verder benadrukt door het tonen van de officiële vlag van Ulvenhout met daarin gecombineerd de identiteit van Ulvenhout als combinatie van Nieuw-Ginneken en Breda. Ook hier waardeert de wethouder wat Ulvenhout als dorp bijdraagt aan de gemeente. Natuurlijk niet te vergeten: Ulvenhout viert dit jaar het 750-jarig bestaan en ook daar werd met een vlag aandacht aan besteed.

 

Rondleiding Boerderij De Pekhoeve

 

Tijdens de rondleiding over het terrein van de Pekhoeve wordt duidelijk waar de belangrijkste aandachtspunten zitten:

  • de toegankelijkheid van het voorste erf, waardoor dit ook meer geschikt wordt voor activiteiten;
  • aanpassing van de beplanting in lijn met functioneel boerenerf (denk aan fruitbomen en notenbomen);
  • kruidentuin uitbreiding;
  • toestellen voor jonge kinderen en volwassenen voor spel en beweging;
  • opfrissen van de skatebaan, en
  • meer verbinding tussen het erf en ’t Waaijke (dierenverblijf).

 

Eerste paal kruidentuin Pekhoeveterrein

 

Wethouder Bruijns sloot de middag samen met Jean Nijssen af door de eerste paal in de grond te slaan voor de uitbreiding van de kruidentuin. Zoals de wethouder aangaf gaat de gemeente nu aan de slag. Het plan zal waarschijnlijk via verschillende budgetten gefinancierd gaan worden en op een logische manier worden opgedeeld, zodat er gefaseerd aan gewerkt kan worden. Dit ook om de overlast tijdens de werkzaamheden te beperken. De komende jaren zullen we hier nog wel werk aan hebben. Na de zomer horen we meer van de gemeente over de volgende stappen.

Terug Schrijf reactie

Klik op advertenties voor meer info

 

 


 

 Andes

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

^ Naar boven