Een schitterend Mariabeeld

24 juli 2024     Tekst: Harm Scholten

MariabeeldDe Huberteskapel in Galder is weer klaar voor de toekomst. De wanden zijn gestukt en geschilderd en het Mariabeeld is in volle glorie gerestaureerd.

Brave Hendrik-taart

24 juli 2024     Ingezonden door Erna¬†- Tientjes Academie

Brave Hendrik taartJaren geleden kreeg ik van mijn (helaas inmiddels overleden) tuinbuurvrouw zes plantjes in mijn handen geduwd. “Hier” zei ze, “Brave hendrik!”

Kunstroute Ginneken is terug op 17 en 18 augustus

23 juli 2024     Ingezonden door: Ageeth Boermans

Kunstroute GinnekenNa een aantal jaar afwezigheid is de Kunstroute Ginneken in de wijk Ginneken weer terug!

Een dagje Rotterdam

08 juli 2024     Tekst en foto's: Damescollectief / Marijke Smit

Damescollectief bezoekt Depot Rotterdam

 

Donderdag 27 juni 2024 was het jaarlijks zomeruitstapje van DAMESCOLLECTIEF.

 

Wij reden met 21 vrouwen eerst met de bus naar het ‘DEPOT BOIJMANS VAN BEUNINGEN’. Daar hadden wij de koffie/thee besproken, uiteraard mét een groot stuk appelgebak. Daarna zijn wij langzaam door het zeer ludieke museum de trappen afgedaald. Het lijkt wel helemaal van glas gemaakt, want overal kun je doorheen kijken, van onder tot boven en van links naar rechts. Ook langs de trappen zie je overal kunstwerken, in hangende glasvitrines.

 

Depot Rotterdam

 

Gids in DepotDepot

Het DEPOT in het Museumpark werd 5 november 2021 geopend door Koning Willem-Alexander. Nergens in de wereld staat zo'n ‘werkgebouw’ naast het eigenlijke museum, dat verbouwd wordt. Dit is dan ook uniek in de wereld. Er wordt een blik achter de schermen van het museumwerk gegeven.

 

Het museum bewaart en verzorgt de hele kunstcollectie en wisselt regelmatig de kunstwerken. Er zijn veertien klimaatgecontroleerde compartimenten, ingericht met kasten, rekken en stellingen voor alle verschillende kunstwerken. In het trappenhuis kun je de kunstwerken van allerlei standpunten bekijken, vanwege de zwevende vitrines. De verzameling is wereldberoemd en groeit al vanaf 1849 en bestaat nu uit meer dan 154.000 kunstwerken. In het depot zie je alles bij elkaar, op basis van klimatologische vereisten en niet op kunststroming of tijd.

 

Naast de ronde vorm van het gebouw is de ‘spiegelgevel’ het meest opvallend. Het bestaat uit 6.609 vierkante meter glas en daarin weerspiegelt de omgeving met zijn gebouwen en groen. Ook op het dak zie je veel bomen, (berken en naaldbomen) zodat het helemaal in de omgeving opgaat. 

 

ss Rotterdam

Op naar de ss ROTTERDAM, voor een ‘HIGH-TEA.’ Het legendarische voormalige vlaggenschip van de Holland Amerika lijn, de ss ROTTERDAM, werd door Koningin Juliana in 1958 gedoopt. Zij hakte met een zilveren bijl het touw door, waaraan de fles champagne bungelde en sprak de legendarische woorden ‘IK GEEF U DE NAAM ROTTERDAM EN WENS U BEHOUDEN VAART!’ Een jaar later, was het schip klaar en begon aan zijn eerste reis naar New York op 3 september 1959. 1.200 passagiers gingen aan boord, en als gast voer prinses Beatrix mee.

 

Na de oorlog wilden veel Nederlanders emigreren naar het ‘beloofde land’ om daar hun geluk te zoeken in werk en wonen. Toen er vliegtuigen kwamen, voeren ze minder en gingen ze Europese reisjes organiseren, de welbekende cruises. Na vijftig jaar kwam het schip weer thuis in Rotterdam. Inmiddels voldeed het niet meer aan alle nieuwe wetten en eisen van veiligheid.

 

High Tea ss Rotterdam

 

Markthal

Op naar de MARKTHAL, met zijn prachtig beschilderde boog, waar 100 versunits zijn, 15 food shops en diverse restaurants. Wij hebben genoten van de kakafonie aan kleuren die je daar tegemoetkomen!

 

Weer een geweldige dag gehad. Wat is Rotterdam toch leuk! 

Terug Schrijf reactie

Klik op advertenties voor meer info

 

 


 

 Andes

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

^ Naar boven