Een schitterend Mariabeeld

24 juli 2024     Tekst: Harm Scholten

MariabeeldDe Huberteskapel in Galder is weer klaar voor de toekomst. De wanden zijn gestukt en geschilderd en het Mariabeeld is in volle glorie gerestaureerd.

Brave Hendrik-taart

24 juli 2024     Ingezonden door Erna - Tientjes Academie

Brave Hendrik taartJaren geleden kreeg ik van mijn (helaas inmiddels overleden) tuinbuurvrouw zes plantjes in mijn handen geduwd. “Hier” zei ze, “Brave hendrik!”

Kunstroute Ginneken is terug op 17 en 18 augustus

23 juli 2024     Ingezonden door: Ageeth Boermans

Kunstroute GinnekenNa een aantal jaar afwezigheid is de Kunstroute Ginneken in de wijk Ginneken weer terug!

Ja-ja sticker

27 juni 2024     Tekst: Gemeente Breda

Logo gemeente Breda

 

Als het aan de gemeente Breda ligt, krijgen inwoners vanaf 1 januari 2025 alleen nog maar reclamedrukwerk in de brievenbus als ze hebben aangegeven dit graag te willen. Dit kan door een ‘ja-ja-sticker’ op de brievenbus te plakken. De gemeenteraad beslist binnenkort over dit voorstel.

 

Ja-ja sticker

Op dit moment krijg je ongeadresseerd reclamedrukwerk in de brievenbus, tenzij je hebt aangegeven dit niet op prijs te stellen door een ‘nee-ja’ of ‘nee-nee’ sticker op je brievenbus te plakken. Deze kun je ophalen bij de gemeente. Het voorstel van de gemeente Breda is om dat vanaf volgend jaar om te draaien: in principe krijgt niemand meer ongeadresseerd reclamedrukwerk, tenzij er een ja-ja sticker op de brievenbus zit. Voor mensen die het op prijs stellen om reclamedrukwerk te blijven ontvangen, is het dus van belang om de sticker op te halen bij de gemeente en op de brievenbus te plakken.

 

Wethouder Peter Bakker (duurzaamheid en afval): “Door de ja-ja sticker in te voeren, gaan we ongewenste verspreiding van ongeadresseerde reclamefolders tegen. In andere gemeenten zien we dat dit zorgt voor minder papierverspilling en minder afval. Bredanaars kunnen nog steeds zelf kiezen of ze wel of geen reclamefolders willen ontvangen, maar de milieuvriendelijkste keuze wordt vanaf volgend jaar de standaard. Een mooie ontwikkeling!”


Vervolg

De gemeenteraad moet nog instemmen met het voorstel van de gemeente Breda. Mocht de invoering van de ja-ja sticker inderdaad doorgaan, dan worden inwoners, ondernemers, verspreiders van reclamedrukwerk en verspreiders van huis-aan-huisbladen tegen de tijd van invoering geïnformeerd door de gemeente.

Huis-aan-huisbladen mogen overigens nog steeds worden verspreid, mits ze voor 30% uit redactionele inhoud bestaan. De gemeente zorgt ervoor dat de nieuwe richtlijnen voor iedereen duidelijk zijn.

Terug Schrijf reactie

Klik op advertenties voor meer info

 

 


 

 Andes

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

^ Naar boven