Een schitterend Mariabeeld

24 juli 2024     Tekst: Harm Scholten

MariabeeldDe Huberteskapel in Galder is weer klaar voor de toekomst. De wanden zijn gestukt en geschilderd en het Mariabeeld is in volle glorie gerestaureerd.

Brave Hendrik-taart

24 juli 2024     Ingezonden door Erna¬†- Tientjes Academie

Brave Hendrik taartJaren geleden kreeg ik van mijn (helaas inmiddels overleden) tuinbuurvrouw zes plantjes in mijn handen geduwd. “Hier” zei ze, “Brave hendrik!”

Kunstroute Ginneken is terug op 17 en 18 augustus

23 juli 2024     Ingezonden door: Ageeth Boermans

Kunstroute GinnekenNa een aantal jaar afwezigheid is de Kunstroute Ginneken in de wijk Ginneken weer terug!

Portret van een kunstenaar - Miriam Sanders

17 juni 2024     Tekst: Leontien Besems-van Oord - Foto's: Miriam Sanders

Miriam Sanders

 

In het weekend van 22 en 23 juni organiseert Ulvenhout uit de Kunst de 12e editie van de Kunstroute in Ulvenhout. In de aanloop naar de Kunstroute zet UudK deelnemende kunstenaars in de schijnwerpers. Deze keer een portret van Miriam Sanders.

 

Miriam schildert al ruim 25 jaar, waarvan de laatste 10 jaar abstract. Ze gebruikt graag natuurlijke pigmenten die ze zelf maakt, waarbij acrylverf en inkt een aanvulling vormen.

 

Haar stijl is dynamisch en intuïtief te noemen. De ‘splashes’ die ontstaan door nat in nat en laag over laag te werken, doen vaak denken aan de kosmos of de beweging van water. Zowel haar pigmenten als haar inspiratie haalt ze uit de natuur, tijdens wandelingen in binnen- en buitenland. Een fascinatie voor geologie en botanie zorgen ervoor dat haar ogen vaak op de grond gericht zijn.

 

Miriam doet mee aan de Kunstroute bij Atelier Jongerius omdat dit voor haar een tweede thuis is. Ze heeft een permanente expositie in de showroom en wil tijdens de Kunstroute graag aan bezoekers laten zien hoe ze haar pigmenten maakt en hoe haar gelaagde schilderijen tot stand komen. Er zal een klein ‘laboratorium’ te zien zijn met de diverse grondstoffen waar ze mee werkt (bloemen, zand, steen, hout, metaal, etc.).

 

Website

Instagram

 

Expositieruimte Miriam Sanders

Expositieruimte Miriam Sanders

 

Schilderij van bospigmentSchilderij van bospigment

 

Schilderij van aardewerk en porcelein

Schilderij van aardewerk en porcelein 

 

Ga voor alle portretten van deelnemers aan Ulvenhout uit de Kunst 2024 naar de verenigingspagina van UudK via de knop hieronder.

UudK

Terug Schrijf reactie

Klik op advertenties voor meer info

 

 


 

 Andes

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

^ Naar boven