Portret van een kunstenaar - Miriam Sanders

17 juni 2024     Tekst: Leontien Besems-van Oord - Foto's: Miriam Sanders

Miriam SandersIn het weekend van 22 en 23 juni organiseert Ulvenhout uit de Kunst de 12e editie van de Kunstroute in Ulvenhout. In de aanloop naar de Kunstroute zet UudK deelnemende kunstenaars in de schijnwerpers. Deze keer een portret van Miriam Sanders.

Jan v.d. Meer kampioen 2023/24 DBVJ

17 juni 2024     Tekst: Toon Aarts - Foto's: Ad Martens

Overhandiging Supercup DBJVVanaf half september strijden op donderdagavond de 12 leden van de Driebandenvereniging Jeugdland tijdens hun wekelijkse topsportavond op de drie biljarttafels in de Taveerne om hun clubkampioenschap.

Special Olympics op Jeugdland

17 juni 2024     Tekst en foto's: Michael van Egeraat

Vlag Special OlympicsZaterdag 15 juni was een deel van Nationale Spelen in het kader van de Special Olympics 2024 op het Sportpark Jeugdland te Ulvenhout.

Het programma van Gluren bij de Buren is bekend

11 juni 2024     Tekst: Gluren bij de Buren - Foto: Kai Zwaferink

Gluren bij de Buren

 

Vind een weg langs 240 optredens verspreid over 80 tuinen in Breda: het programma van Gluren bij de Buren is bekend!


Zondag 30 juni veranderen 80 tuinen tijdelijk in buurttheaters tijdens
amateurkunstfestival Gluren bij de Buren Breda. Lokale podiumkunstenaars tonen
hun talent in joviale tuinen verspreid over de gemeente. 


Gluren bij de Buren vindt deze editie plaats in 29 gemeenten. Door heel Nederland zijn er duizenden optredens in tuinen. In Breda ben je welkom achter de schutting bij 80 buren voor een bijzonder optreden en een hapje of drankje. Stap op de fiets, of wandel van optreden naar optreden. Zo kun je tot wel zeven verschillende optredens bijwonen.

 

Een grote verscheidenheid aan podiumkunstenaars betreedt de buurtpodia. Ontdek jazzbands rond de vijver, improvisatietheater met potten en planten als props, of dansers tussen de hortensia’s. Stippel jouw route vanaf nu uit op de website.

 

Alle optredens duren 30 minuten en vinden plaats tussen 13.00 en 18.00 uur. De optredens zijn bij te wonen zonder reservering en op basis van een vrijwillige bijdrage.

 

Gluren bij de Buren is een initiatief van Stichting de Bühne in samenwerking met De Nieuwe Veste (Centrum voor de Kunsten) en poppodium Mezz.

 

Algemene informatie

Wat: Gluren bij de Buren
Wanneer: Zondag 30 juni tussen 13.00 en 18.00 uur
Waar: In alle wijken van Breda
Entree: Eigen bijdrage

 

Meer informatie en programma

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven