Portret van een kunstenaar - Miriam Sanders

17 juni 2024     Tekst: Leontien Besems-van Oord - Foto's: Miriam Sanders

Miriam SandersIn het weekend van 22 en 23 juni organiseert Ulvenhout uit de Kunst de 12e editie van de Kunstroute in Ulvenhout. In de aanloop naar de Kunstroute zet UudK deelnemende kunstenaars in de schijnwerpers. Deze keer een portret van Miriam Sanders.

Jan v.d. Meer kampioen 2023/24 DBVJ

17 juni 2024     Tekst: Toon Aarts - Foto's: Ad Martens

Overhandiging Supercup DBJVVanaf half september strijden op donderdagavond de 12 leden van de Driebandenvereniging Jeugdland tijdens hun wekelijkse topsportavond op de drie biljarttafels in de Taveerne om hun clubkampioenschap.

Special Olympics op Jeugdland

17 juni 2024     Tekst en foto's: Michael van Egeraat

Vlag Special OlympicsZaterdag 15 juni was een deel van Nationale Spelen in het kader van de Special Olympics 2024 op het Sportpark Jeugdland te Ulvenhout.

Scannen auto's op stoep

05 juni 2024     Tekst: Gemeente Breda

Scanauto

 

 

De scanauto's van de gemeente Breda scannen sinds 30 mei ook voertuigen die op de stoep stilstaan.

 

Stilstaan op de stoep kan zorgen voor overlast en onveilige situaties. Hierdoor wordt het lastiger voor bijvoorbeeld rolstoelgebruikers en voetgangers met kinderwagens om de stoep te gebruiken. De gemeente en politie voeren de controles op stilstaan op de stoep handmatig uit. Door de nieuwe functie van de scanauto wordt het handhaven op deze overtreding effectiever.

 

Gebied

Binnen de singels van Breda zorgen auto’s op de stoep voor veel overlast, doordat de ruimte schaars is voor omwonenden en bezoekers. Daarom starten we met handhaving door scanauto's in dit gebied en breiden we dit later uit naar andere wijken met vergelijkbare problemen.


Eerste twee maanden waarschuwing

Parkeerders die in de eerste twee maanden worden gescand, krijgen een waarschuwingsbrief. Na die periode ontvangen mensen die de auto op de stoep laten stilstaan meteen een boete.

 

Hoe werkt het?

  • Bij de parkeercontrole maakt de scanauto een foto van het kenteken. Op basis van de foto wordt gecontroleerd of er een parkeervergunning is, of dat er is betaald.
  • Komt de scanauto langs terwijl u nog moet betalen? U heeft nog 10 minuten de tijd om te betalen nadat de scanauto een foto heeft gemaakt.
  • Is er geen geldige parkeervergunning, of er is niet betaald voor het parkeren? Dan krijgt de kentekenhouder een parkeerboete.

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven