Portret van een kunstenaar - Miriam Sanders

17 juni 2024     Tekst: Leontien Besems-van Oord - Foto's: Miriam Sanders

Miriam SandersIn het weekend van 22 en 23 juni organiseert Ulvenhout uit de Kunst de 12e editie van de Kunstroute in Ulvenhout. In de aanloop naar de Kunstroute zet UudK deelnemende kunstenaars in de schijnwerpers. Deze keer een portret van Miriam Sanders.

Jan v.d. Meer kampioen 2023/24 DBVJ

17 juni 2024     Tekst: Toon Aarts - Foto's: Ad Martens

Overhandiging Supercup DBJVVanaf half september strijden op donderdagavond de 12 leden van de Driebandenvereniging Jeugdland tijdens hun wekelijkse topsportavond op de drie biljarttafels in de Taveerne om hun clubkampioenschap.

Special Olympics op Jeugdland

17 juni 2024     Tekst en foto's: Michael van Egeraat

Vlag Special OlympicsZaterdag 15 juni was een deel van Nationale Spelen in het kader van de Special Olympics 2024 op het Sportpark Jeugdland te Ulvenhout.

Portret van een kunstenaar - Marin Elsen

05 juni 2024     Tekst: Leontien Besems-van Oord - Foto's: Marin Elsen

Marin ElsenIn het weekend van 22 en 23 juni organiseert Ulvenhout uit de Kunst de 12e editie van de kunst- en tuinroute. In de aanloop naar dit weekend zet UudK deelnemende kunstenaars in de schijnwerpers. Deze keer een portret van Marin Elsen.


Van jongs af heeft Marin drie grote passies: schilderen, haar liefde voor alles dat leeft en haar interesse in de gedragingen van de mens.


Zij koos voor een studie aan de kunstacademie en studeerde af tot autonoom beeldend kunstenaar en docent beeldende kunst en vormgeving. Daarna verdiepte zij zich in het portretteren van zowel mensen als dieren en volgde zij opleidingen in (lichaam)bewustzijn en coachen (met behulp van paarden).

 

Na kort actief te zijn geweest in het onderwijs op middelbare scholen en voor kunstcentra, besloot ze om zich volledig aan haar werk als (portret)schilder en coach te wijden en lessen te gaan geven in haar atelier. Zij werkt momenteel met allerhande technieken, waarbij ze vaak verschillende media combineert en eindigt met olieverf.

 

De (onbewuste) neiging van de mens om een uiterlijke façade op te trekken, iets wat bij dieren ontbreekt, blijft haar mateloos fascineren. Waarom doen mensen dit? Als dit 'masker' afgezet wordt, in hoeverre verschillen mens en dier dan nog? Hoe help je mensen het vertrouwen te krijgen zich volledig te laten zien, gewoon zoals het is?

 

Haar portretten zijn altijd een zoektocht naar de essentie van een wezen, 'het binnenste naar buiten halen'. Mark van de Voort zegt hierover in het Brabants Dagblad: "Een schilder met een gouden penseel die gezichten en vooral ogen met grote bezieling vastlegt.”

 

Dit is de derde keer dat Marin deelneemt aan de Kunstroute en de eerste keer in haar atelier aan huis, dat sinds 2022 in Ulvenhout gevestigd is. Voor haar is het een fantastische ervaring om zoveel mooie mensen te ontmoeten en ervaringen te delen.

 

Website Marin Elsen

 

Vriendelijkheid

Vriendelijkheid 

 

Amber

Amber

 

 

Maggie

Maggie

 

Ga voor alle portretten van deelnemers aan Ulvenhout uit de Kunst 2024 naar de verenigingspagina van UudK via de knop hieronder.

UudK

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven