Portret van een kunstenaar - Miriam Sanders

17 juni 2024     Tekst: Leontien Besems-van Oord - Foto's: Miriam Sanders

Miriam SandersIn het weekend van 22 en 23 juni organiseert Ulvenhout uit de Kunst de 12e editie van de Kunstroute in Ulvenhout. In de aanloop naar de Kunstroute zet UudK deelnemende kunstenaars in de schijnwerpers. Deze keer een portret van Miriam Sanders.

Jan v.d. Meer kampioen 2023/24 DBVJ

17 juni 2024     Tekst: Toon Aarts - Foto's: Ad Martens

Overhandiging Supercup DBJVVanaf half september strijden op donderdagavond de 12 leden van de Driebandenvereniging Jeugdland tijdens hun wekelijkse topsportavond op de drie biljarttafels in de Taveerne om hun clubkampioenschap.

Special Olympics op Jeugdland

17 juni 2024     Tekst en foto's: Michael van Egeraat

Vlag Special OlympicsZaterdag 15 juni was een deel van Nationale Spelen in het kader van de Special Olympics 2024 op het Sportpark Jeugdland te Ulvenhout.

Portret van een kunstenaar - Guus Rombouts

31 mei 2024     Tekst: Leontien Besems-van Oord - Foto's: Guus Rombouts

Guus RomboutsIn het weekend van 22 en 23 juni organiseert Ulvenhout uit de Kunst de 12e editie van de kunst- en tuinroute. In de aanloop naar dit weekend zet UudK deelnemende kunstenaars in de schijnwerpers. Deze keer een portret van Guus Rombouts.

 

Guus Rombouts (Princenhage, 1949) werkte ruim 36 jaar als leraar. Hij studeerde aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg, waar hij zijn MO-B akte Beeldende Vorming behaalde. Sinds 1973 maakt hij beelden.


Aanvankelijk kapte hij in hout en steen, maar gaandeweg werd de assemblage zijn manier van vormgeven. Door rangschikking van bestaande voorwerpen verliezen deze hun oorspronkelijke betekenis en krijgen een nieuwe plastische identiteit binnen zijn beelden. Hij is daardoor meer een beeldbouwer. Het spel met vorm en ruimte een nieuwe ruimte en betekenis geven, is kenmerkend voor zijn zienswijze. Een gedicht vormt daarbij een wezenlijke aanvulling. Het duurzaam hergebruik van materialen, het ontsluiten van de beeldende mogelijkheden in een nieuwe vormgeving is zijn kracht.


Hij werkt met hout, ijzer, messing, koper, en al wat op zijn weg komt. Vanuit de verwondering treedt hij de wereld tegemoet. Toevallige ontmoetingen met objects trouvé. Nooit voorspelbaar. Compositie en betekenis ontstaan tijdens het wordingsproces. Hij zoekt en vindt en is een circulair beeldhouwer. Hergebruikte objecten ontwaken als tweede leven binnen zijn werkwijze. Terugkerende thema’s zijn: het paar, katten, ontmoeting, pelgrim en waker.

 

Al eerder nam hij deel aan Ulvenhout uit de Kunst. Nu kan men spreken van een retrospectieve over 50 jaar, bij gelegenheid van zijn 75e verjaardag.

 

Nog één keer op reis door zijn wereld. Zijn kijk op verbeelding delen.

 

Reliëf

Reliëf: safe the world for our children

 

Div scultpuren

Torenkatten met hoogmoedswaanzin
Samen op de bank
Quatre mains
Samen oud worden

 

Zonvanger

Zonvanger

 

Unnamed

Unnamed

 

Ga voor alle portretten van deelnemers aan Ulvenhout uit de Kunst 2024 naar de verenigingspagina van UudK via de knop hieronder.

UudK

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven