Portret van een kunstenaar - Miriam Sanders

17 juni 2024     Tekst: Leontien Besems-van Oord - Foto's: Miriam Sanders

Miriam SandersIn het weekend van 22 en 23 juni organiseert Ulvenhout uit de Kunst de 12e editie van de Kunstroute in Ulvenhout. In de aanloop naar de Kunstroute zet UudK deelnemende kunstenaars in de schijnwerpers. Deze keer een portret van Miriam Sanders.

Jan v.d. Meer kampioen 2023/24 DBVJ

17 juni 2024     Tekst: Toon Aarts - Foto's: Ad Martens

Overhandiging Supercup DBJVVanaf half september strijden op donderdagavond de 12 leden van de Driebandenvereniging Jeugdland tijdens hun wekelijkse topsportavond op de drie biljarttafels in de Taveerne om hun clubkampioenschap.

Special Olympics op Jeugdland

17 juni 2024     Tekst en foto's: Michael van Egeraat

Vlag Special OlympicsZaterdag 15 juni was een deel van Nationale Spelen in het kader van de Special Olympics 2024 op het Sportpark Jeugdland te Ulvenhout.

Portret van een kunstenaar - Martin Bos

27 mei 2024     Tekst: Leontien Besems-van Oord - Foto's: Martin Bos

ONAFIn het weekend van 22 en 23 juni organiseert Ulvenhout uit de Kunst de 12e editie van de kunst- en tuinroute. In de aanloop naar dit weekend zet UudK deelnemende kunstenaars in de schijnwerpers. Deze keer een portret van Martin Bos.

 

Martin Bos (1958) studeerde monumentale vormgeving en schilderen aan de kunstacademie St.Joost (1981-1986) en bewandelde daarna vele en diverse paden.

 

Wanneer alles AF is, is dat haast de spreekwoordelijke dood in de pot. ONAF is veel interessanter dan AF omdat het meer ruimte biedt aan verbeeldingskracht en creativiteit, aan fantasie en verlangen. Een kunstwerk dat zogenaamd ‘af’ is laat geen ruimte voor de gedachte dat er mogelijk nog iets van af kan of heel misschien nog iets erbij. Af staat voor een voor altijd dicht gesmeten deur. Datzelfde geldt voor volmaaktheid. Onaffe onvolmaaktheid staan daarentegen voor een wijd
open deur naar....?

 

En als zelfs het heelal niet ‘af’ is maar uitdijt in oneindigheid...

 

Martin Bos

 

Schilderij Martin Bos

 

Schilderij Martin Bos

 

Ga voor alle portretten van deelnemers aan Ulvenhout uit de Kunst 2024 naar de verenigingspagina van UudK via de knop hieronder.

UudK

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven