Een schitterend Mariabeeld

24 juli 2024     Tekst: Harm Scholten

MariabeeldDe Huberteskapel in Galder is weer klaar voor de toekomst. De wanden zijn gestukt en geschilderd en het Mariabeeld is in volle glorie gerestaureerd.

Brave Hendrik-taart

24 juli 2024     Ingezonden door Erna¬†- Tientjes Academie

Brave Hendrik taartJaren geleden kreeg ik van mijn (helaas inmiddels overleden) tuinbuurvrouw zes plantjes in mijn handen geduwd. “Hier” zei ze, “Brave hendrik!”

Kunstroute Ginneken is terug op 17 en 18 augustus

23 juli 2024     Ingezonden door: Ageeth Boermans

Kunstroute GinnekenNa een aantal jaar afwezigheid is de Kunstroute Ginneken in de wijk Ginneken weer terug!

Plant een gratis boom

16 november 2023     Tekst: Natuur- en Milieuvereniging Markkant Breda

Natuur- en milieuvereniging Markkant Breda deelt zaterdag 25 november a.s. 500 gratis boompjes en struikjes uit.

 

Groen is goed

Plant een boom of struik en maak je omgeving een stukje groener. Bomen en struiken zijn goed voor de leefbaarheid. Ook bieden ze ruimte aan vogels en insecten. Plant een extra boom of struik in je eigen tuin, of geef er één cadeau aan je buurman of vriendin. Zo help jij mee je omgeving te vergroenen.

 

Save the date!

Kom zaterdag 25 november 2023 jouw gratis boom of struik ophalen!

Tijd: 12.00 tot 15.00 uur

Locatie: Kinderboerderij Wolfslaar, Wolfslaardreef 95, Breda

 

Aanmelden is niet nodig, maar: OP=OP!

 

Gratis

De boompjes en struikjes zijn gratis. Je kunt Natuur en Milieuvereniging Markkant steunen door lid te worden (lidmaatschap € 10,- per jaar). Het plantgoed hebben wij gekregen via Plan Boom. Klik op de volgende links voor meer informatie over Plan Boom en de boomsoorten.


Plantadvies en tips

Deskundige vrijwilligers van natuur en milieuvereniging Markkant Breda zijn aanwezig om je tips te geven over het planten van de boompjes en struikjes.


Voor kinderen

Neem je (klein)kinderen mee naar deze uitdeeldag. Er is een leuk bomenspel en in de pipowagen wordt een verhaal voorgelezen over een hele bijzondere boom. Zin om er ook bij te zijn? Wij zien jullie wel komen!

 

Warme chocolademelk

Joepie: er is warme chocolademelk. Goed voor een warme buik én warme handen! Neem hiervoor wel je eigen mok mee, want we gebruiken geen wegwerpbekertjes meer!


Plan Boom is een project van Brabants Landschap, de Brabantse Milieufederatie en IVN Brabant en wordt mede mogelijk gemaakt door deelnemers van de Nationale Postcode Loterij

Terug Schrijf reactie

Klik op advertenties voor meer info

 

 


 

 Andes

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

^ Naar boven