Vrijwillige Brandweer Ulvenhout neemt deel aan Singelloop

02 oktober 2023     Tekst: Ingrid Bothe - Foto: enthousiaste supporter

Diverse leden van de Vrijwillige Brandweer Ulvenhout liepen op 1 oktober tijdens de Singelloop het spreekwoordelijke vuur uit de sloffen.

MO13-1 lopen vijf kilometer Singelloop

02 oktober 2023     Tekst: UVV'40 / Michael van Egeraat - Foto: Bram Schutjens

Onder de vele deelnemers aan de Singelloop zagen we 1 oktober onder anderen het UVV'40 team MO13-1. 

Lezing "De zonnecultus van Achnaton"

02 oktober 2023     Tekst en foto: Vereniging voor Volkenkunde / Marie-Antoinette Willemsen

Maandag 9 oktober organiseert de Vereniging voor Volkenkunde om 20.00 uur een lezing over de zonnecultus van Achnaton in de Pekhoeve in Ulvenhout. 

Je eigen toekomst bepalen met FIKS

13 september 2023

Veel jongeren hebben het succes van hun eindexamen of afstuderen gevierd. En nu? Hoe kies je een baan of studie die bij je past? En hoe zet je jouw talent in om de wereld wat mooier, eerlijker en duurzamer te maken? Goed nieuws voor deze jongeren: 20 september en 25 oktober starten nieuwe groepen van het gratis FIKS-programma. Daar krijgen zij coaching, persoonlijke ontwikkeling en worden ze uitgedaagd om impact te maken bij initiatieven in Breda.

 

Waardevol

Voor bedrijven met een duurzame en maatschappelijke missie is het duidelijk: deze jongeren zijn van onschatbare waarde. In Breda hebben zes bedrijven zich aangesloten bij FIKS als impactproject. Zo kunnen jongeren aan de slag met vraagstukken van Podium Bloos, Fietsmaatjes, Well Health & Juicebar, Reshare Store Breda, Poppodium Phoenix en VIBE. In het programma kiezen de deelnemers het vraagstuk waar zij enthousiast van worden, doen zij (werk-)ervaring op en dragen zij bij aan thema’s als diversiteit en inclusiviteit, duurzame fashion en transparante voedingsindustrie.

  

Over FIKS

FIKS is onderdeel van de MDT, dat staat voor Maatschappelijke Diensttijd. De Maatschappelijke Diensttijd is een programma van de overheid waar jongeren worden uitgedaagd en geïnspireerd om iets goeds te doen voor de maatschappij. FIKS helpt jongeren uit Zundert, Breda én Etten-Leur bij het vinden van interesses en talenten en zet in op échte impact.

 

Infomomenten en startdata

Geïnteresseerde jongeren tussen 16 en 27 jaar uit Breda, Zundert, Etten-Leur en omstreken zijn welkom bij de info-momenten van FIKS. Daar maken ze kennis met het programma, de coaches en de projecten. De programma’s van FIKS zijn gratis te volgen en starten op woensdag 20 september en op 25 oktober 2023 en duren 10-16 weken. Meld je via www.ikwilfiks.nl aan voor één van de algemene infomomenten:

● 27 september 2023: 19.00 - 20.00 uur;
● 17 oktober 2023: 17.00 - 18.00 uur.

 

 

 

 

Terug Schrijf reactie

Klik op advertenties voor meer info

Moestuinlunches elke zondag in sept en okt bij Landgoed Ulvenhart 28 sept op Landgoed Ulvenhart

Moestuinlunches elke zondag in sept en okt bij Landgoed Ulvenhart 28 sept  op Landgoed Ulvenhart


 

 


 

 Andes

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

^ Naar boven