Een schitterend Mariabeeld

24 juli 2024     Tekst: Harm Scholten

MariabeeldDe Huberteskapel in Galder is weer klaar voor de toekomst. De wanden zijn gestukt en geschilderd en het Mariabeeld is in volle glorie gerestaureerd.

Brave Hendrik-taart

24 juli 2024     Ingezonden door Erna - Tientjes Academie

Brave Hendrik taartJaren geleden kreeg ik van mijn (helaas inmiddels overleden) tuinbuurvrouw zes plantjes in mijn handen geduwd. “Hier” zei ze, “Brave hendrik!”

Kunstroute Ginneken is terug op 17 en 18 augustus

23 juli 2024     Ingezonden door: Ageeth Boermans

Kunstroute GinnekenNa een aantal jaar afwezigheid is de Kunstroute Ginneken in de wijk Ginneken weer terug!

Je eigen toekomst bepalen met FIKS

13 september 2023

Veel jongeren hebben het succes van hun eindexamen of afstuderen gevierd. En nu? Hoe kies je een baan of studie die bij je past? En hoe zet je jouw talent in om de wereld wat mooier, eerlijker en duurzamer te maken? Goed nieuws voor deze jongeren: 20 september en 25 oktober starten nieuwe groepen van het gratis FIKS-programma. Daar krijgen zij coaching, persoonlijke ontwikkeling en worden ze uitgedaagd om impact te maken bij initiatieven in Breda.

 

Waardevol

Voor bedrijven met een duurzame en maatschappelijke missie is het duidelijk: deze jongeren zijn van onschatbare waarde. In Breda hebben zes bedrijven zich aangesloten bij FIKS als impactproject. Zo kunnen jongeren aan de slag met vraagstukken van Podium Bloos, Fietsmaatjes, Well Health & Juicebar, Reshare Store Breda, Poppodium Phoenix en VIBE. In het programma kiezen de deelnemers het vraagstuk waar zij enthousiast van worden, doen zij (werk-)ervaring op en dragen zij bij aan thema’s als diversiteit en inclusiviteit, duurzame fashion en transparante voedingsindustrie.

  

Over FIKS

FIKS is onderdeel van de MDT, dat staat voor Maatschappelijke Diensttijd. De Maatschappelijke Diensttijd is een programma van de overheid waar jongeren worden uitgedaagd en geïnspireerd om iets goeds te doen voor de maatschappij. FIKS helpt jongeren uit Zundert, Breda én Etten-Leur bij het vinden van interesses en talenten en zet in op échte impact.

 

Infomomenten en startdata

Geïnteresseerde jongeren tussen 16 en 27 jaar uit Breda, Zundert, Etten-Leur en omstreken zijn welkom bij de info-momenten van FIKS. Daar maken ze kennis met het programma, de coaches en de projecten. De programma’s van FIKS zijn gratis te volgen en starten op woensdag 20 september en op 25 oktober 2023 en duren 10-16 weken. Meld je via www.ikwilfiks.nl aan voor één van de algemene infomomenten:

● 27 september 2023: 19.00 - 20.00 uur;
● 17 oktober 2023: 17.00 - 18.00 uur.

 

 

 

 

Terug Schrijf reactie

Klik op advertenties voor meer info

 

 


 

 Andes

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

^ Naar boven