Portret van een kunstenaar - Miriam Sanders

17 juni 2024     Tekst: Leontien Besems-van Oord - Foto's: Miriam Sanders

Miriam SandersIn het weekend van 22 en 23 juni organiseert Ulvenhout uit de Kunst de 12e editie van de Kunstroute in Ulvenhout. In de aanloop naar de Kunstroute zet UudK deelnemende kunstenaars in de schijnwerpers. Deze keer een portret van Miriam Sanders.

Jan v.d. Meer kampioen 2023/24 DBVJ

17 juni 2024     Tekst: Toon Aarts - Foto's: Ad Martens

Overhandiging Supercup DBJVVanaf half september strijden op donderdagavond de 12 leden van de Driebandenvereniging Jeugdland tijdens hun wekelijkse topsportavond op de drie biljarttafels in de Taveerne om hun clubkampioenschap.

Special Olympics op Jeugdland

17 juni 2024     Tekst en foto's: Michael van Egeraat

Vlag Special OlympicsZaterdag 15 juni was een deel van Nationale Spelen in het kader van de Special Olympics 2024 op het Sportpark Jeugdland te Ulvenhout.

Kies een club

06 september 2023     Tekst: Jeugdfonds Sport & Cultuur

 

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld voor kinderen die opgroeien in een gezin waar niet genoeg geld is voor sport en cultuur. Via www.kieseenclub.nl kan een aanvraag worden gedaan.

 

Groeiende behoefte

Het aantal aanvragen bij het fonds is in de eerste helft van 2023 met maar liefst 20% gestegen. Het fonds betaalde voor 49.541 kinderen en jongeren uit gezinnen die dat zelf niet kunnen een lidmaatschap. Dit duidt op een groeiende behoefte aan hulp bij toegang tot sport en cultuur voor kinderen.


Juist nu

Uit een rondgang van NU.nl in juli 2023 blijkt dat de kosten voor onder andere lidmaatschappen van sportclubs voor steeds meer ouders onbetaalbaar worden. Vooral gezinnen met kinderen komen niet meer uit met het sociaal minimum. Dat veroorzaakt onder meer stress, isolatie, mentale problemen en een verminderde gezondheid. Op dit moment groeien gemiddeld 2 à 3 kinderen per klas op in een gezin met geldzorgen, waardoor zij niet op voetbal, streetdance, judo, zwemles of muziekles kunnen. De verwachting is, op basis van de plannen van het demissionair kabinet voor volgend jaar, dat het aantal mensen in Nederland dat leeft onder de armoedegrens gelijk blijft.

 

Breda

Ook in de gemeente Breda is de toename in het aantal vragen zichtbaar. Daarom is het juist nu belangrijk om ervoor te zorgen dat alle kinderen en jongeren, ongeacht hun financiële situatie, lid kunnen worden van een sport- of cultuurclub. “Lid zijn van een club, is essentieel voor de ontwikkeling van een kind. Zo blijven ze in beweging, maken ze vrienden, krijgen ze zelfvertrouwen en hebben plezier!”, zegt Jeroen Meeuwissen, voorzitter van Jeugdfonds Sport & Cultuur in Breda. Onderdeel zijn van een club zorgt ook voor meer sociale gelijkheid en leidt zelfs tot betere schoolprestaties.

 

Breda

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld voor kinderen die opgroeien in een gezin waar niet genoeg geld is voor sport en cultuur. De contributie of het lesgeld wordt direct aan de sport- of cultuurclub betaald waarvan het kind lid wordt of waar het op les gaat. Zo biedt het Jeugdfonds Sport & Cultuur hulp, waardoor duizenden kinderen en jongeren de kans krijgen om lid te worden van een club en zo samen verder te groeien. Meer informatie? Kijk op jeugdfondssportencultuur.nl/fondsen/breda/.


‘Kies een club’

De campagne 'Kies een Club' loopt tot en met 30 september. Doel is om ouders te laten weten dat ze via www.kieseenclub.nl gemakkelijk een aanvraag kunnen doen voor hulp bij het betalen van de sport of cultuur van hun kind.Terug Schrijf reactie

^ Naar boven