Vrijwillige Brandweer Ulvenhout neemt deel aan Singelloop

02 oktober 2023     Tekst: Ingrid Bothe - Foto: enthousiaste supporter

Diverse leden van de Vrijwillige Brandweer Ulvenhout liepen op 1 oktober tijdens de Singelloop het spreekwoordelijke vuur uit de sloffen.

MO13-1 lopen vijf kilometer Singelloop

02 oktober 2023     Tekst: UVV'40 / Michael van Egeraat - Foto: Bram Schutjens

Onder de vele deelnemers aan de Singelloop zagen we 1 oktober onder anderen het UVV'40 team MO13-1. 

Lezing "De zonnecultus van Achnaton"

02 oktober 2023     Tekst en foto: Vereniging voor Volkenkunde / Marie-Antoinette Willemsen

Maandag 9 oktober organiseert de Vereniging voor Volkenkunde om 20.00 uur een lezing over de zonnecultus van Achnaton in de Pekhoeve in Ulvenhout. 

Kies een club

06 september 2023     Tekst: Jeugdfonds Sport & Cultuur

 

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld voor kinderen die opgroeien in een gezin waar niet genoeg geld is voor sport en cultuur. Via www.kieseenclub.nl kan een aanvraag worden gedaan.

 

Groeiende behoefte

Het aantal aanvragen bij het fonds is in de eerste helft van 2023 met maar liefst 20% gestegen. Het fonds betaalde voor 49.541 kinderen en jongeren uit gezinnen die dat zelf niet kunnen een lidmaatschap. Dit duidt op een groeiende behoefte aan hulp bij toegang tot sport en cultuur voor kinderen.


Juist nu

Uit een rondgang van NU.nl in juli 2023 blijkt dat de kosten voor onder andere lidmaatschappen van sportclubs voor steeds meer ouders onbetaalbaar worden. Vooral gezinnen met kinderen komen niet meer uit met het sociaal minimum. Dat veroorzaakt onder meer stress, isolatie, mentale problemen en een verminderde gezondheid. Op dit moment groeien gemiddeld 2 à 3 kinderen per klas op in een gezin met geldzorgen, waardoor zij niet op voetbal, streetdance, judo, zwemles of muziekles kunnen. De verwachting is, op basis van de plannen van het demissionair kabinet voor volgend jaar, dat het aantal mensen in Nederland dat leeft onder de armoedegrens gelijk blijft.

 

Breda

Ook in de gemeente Breda is de toename in het aantal vragen zichtbaar. Daarom is het juist nu belangrijk om ervoor te zorgen dat alle kinderen en jongeren, ongeacht hun financiële situatie, lid kunnen worden van een sport- of cultuurclub. “Lid zijn van een club, is essentieel voor de ontwikkeling van een kind. Zo blijven ze in beweging, maken ze vrienden, krijgen ze zelfvertrouwen en hebben plezier!”, zegt Jeroen Meeuwissen, voorzitter van Jeugdfonds Sport & Cultuur in Breda. Onderdeel zijn van een club zorgt ook voor meer sociale gelijkheid en leidt zelfs tot betere schoolprestaties.

 

Breda

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie of het lesgeld voor kinderen die opgroeien in een gezin waar niet genoeg geld is voor sport en cultuur. De contributie of het lesgeld wordt direct aan de sport- of cultuurclub betaald waarvan het kind lid wordt of waar het op les gaat. Zo biedt het Jeugdfonds Sport & Cultuur hulp, waardoor duizenden kinderen en jongeren de kans krijgen om lid te worden van een club en zo samen verder te groeien. Meer informatie? Kijk op jeugdfondssportencultuur.nl/fondsen/breda/.


‘Kies een club’

De campagne 'Kies een Club' loopt tot en met 30 september. Doel is om ouders te laten weten dat ze via www.kieseenclub.nl gemakkelijk een aanvraag kunnen doen voor hulp bij het betalen van de sport of cultuur van hun kind.Terug Schrijf reactie

Klik op advertenties voor meer info

Moestuinlunches elke zondag in sept en okt bij Landgoed Ulvenhart 28 sept op Landgoed Ulvenhart

Moestuinlunches elke zondag in sept en okt bij Landgoed Ulvenhart 28 sept  op Landgoed Ulvenhart


 

 


 

 Andes

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

^ Naar boven