Natuur rond het Markdal: Amerikaanse eik

24 mei 2024     Tekst: Joop van Riet / Aad van Diemen - Foto: Aad van Diemen

Blad van een Amerikaanse eikDeze week in Natuur rond het Markdal een bijdrage van Aad van Diemen over de Amerikaanse eik, en natuurlijk de wekelijkse Markandalletjes. 

Heb jij recht op de Bredapas?

24 mei 2024     Tekst: Gemeente Breda

logo gemeente BredaDe BredaPas is een kortingspas. Woon je in de gemeente in Breda en heb je een laag inkomen? Dan kun je per huishouden één gratis BredaPas aanvragen als je aan de voorwaarden voldoet.

Portret van een kunstenaar - Wies Verwaaien

23 mei 2024     Tekst: Leontien Besems-van Oord - Foto's: Wies Verwaaien

Wies VerwaaienIn het weekend van 22 en 23 juni organiseert Ulvenhout uit de Kunst de 12e editie van de kunst- en tuinroute. In de aanloop naar dit weekend zet UudK deelnemende kunstenaars in de schijnwerpers. Deze keer een portret van Wies Verwaaien.

 

Help de Lions rond Ulvenhout mee met World Clean-Up day

05 september 2023     Tekst: Lionsclub Breda de Zuidelijke Baronie / Erwin Kanters -

Op zaterdag 16 september zal de Lionsclub Breda de Zuidelijke Baronie zich tijdens de World Clean-Up day inzetten voor een schonere leefomgeving. Dit initiatief is een samenwerking tussen de Nederlandse Waterschappen en Lionsclub Nederland. De gemeente Breda helpt waar mogelijk in de coordinatie.

 

 

Aanmelden

Ook jij wilt natuurlijk dat er in onze leefomgeving zo weinig mogelijk zwerfaval ligt. Er zijn verschillende locaties waar we kunnen gaan prikken. We denken nu aan de locaties Markdal, Galderseweg, Bouvignelaan en langs het Ulvenhoutse Bos.

Mocht je interesse hebben om op deze dag de Lions te assisteren van 10:00 - 13:00 uur, geef je dan op door een mail te sturen naar bredadezuidelijkebaronie@lions.nl, onder vermelding van “World Clean-Up day”.

 

Duurzaam

Ook bekijken we nog of we het team in Breda kunnen assisteren bij voldoende aanmeldingen. Geef je s.v.p. op vóór woensdag 13 september. Zelf spullen meenemen, zoals een grijpstok en handschoenen, kan natuurlijk altijd. De Lions zorgen zelf ook dat er spullen aanwezig zijn. Samenkomst is om 10:00 uur op het parkeerterrein van het waterschap aan de Bouvignelaan 5 in Breda. Kom op de fiets; wel zo duurzaam!

 

Tot zaterdag 16 september.

 

 

Terug Schrijf reactie

Klik op advertenties voor meer info

30 mei DinerConcert Landgoed Ulvenhart met

30 mei DinerConcert Landgoed Ulvenhart DinerConcert met Matthieu Idmtal

 

 


 

 Andes

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

^ Naar boven