Portret van een kunstenaar - Miriam Sanders

17 juni 2024     Tekst: Leontien Besems-van Oord - Foto's: Miriam Sanders

Miriam SandersIn het weekend van 22 en 23 juni organiseert Ulvenhout uit de Kunst de 12e editie van de Kunstroute in Ulvenhout. In de aanloop naar de Kunstroute zet UudK deelnemende kunstenaars in de schijnwerpers. Deze keer een portret van Miriam Sanders.

Jan v.d. Meer kampioen 2023/24 DBVJ

17 juni 2024     Tekst: Toon Aarts - Foto's: Ad Martens

Overhandiging Supercup DBJVVanaf half september strijden op donderdagavond de 12 leden van de Driebandenvereniging Jeugdland tijdens hun wekelijkse topsportavond op de drie biljarttafels in de Taveerne om hun clubkampioenschap.

Special Olympics op Jeugdland

17 juni 2024     Tekst en foto's: Michael van Egeraat

Vlag Special OlympicsZaterdag 15 juni was een deel van Nationale Spelen in het kader van de Special Olympics 2024 op het Sportpark Jeugdland te Ulvenhout.

Stoepen en straten

12 mei 2023     Tekst en foto's: Dorpsraad Ulvenhout / Maaike van der Velden

Komt u ook weleens situaties als op de foto's in dit artikel tegen? Wist u dat de gemeente Breda heel adequaat reageert op meldingen die de veiligheid in gevaar brengen? Denk bijvoorbeeld aan losliggende stoeptegels, gaten in de weg, of bestrating die omhoog komt of juist verzakt is.

 

Melden

Wat heeft de gemeente nodig? Omschrijf wat u wilt melden (losse stoeptegel, of slecht wegdek zoals in het voorbeeld hieronder), benoem de locatie en maak een foto zodat de gemeente de situatie ook van afstand kan beoordelen en de juiste werkzaamheden in kan plannen. Het maken van een melding is heel eenvoudig en kan op twee manieren.

 

BuitenBeter app

De meest eenvoudige manier is het gebruik van de BuitenBeter app. Met een paar eenvoudige stappen wordt er automatisch een melding bij de gemeente gemaakt, inclusief een foto, de locatie en een omschrijving. De BuitenBeter app is gratis te installeren op uw mobiel. Het vereist eenmalig het invoeren van uw e-mailadres en een selectie van de gemeente waar u de melding aan wilt doen. Het handige van de BuitenBeter app is dat deze ook gebruikt kan worden voor andere meldingen (zoals bijv. zwerfvuil, ongedierte, straatverlichting).

 

 

Online formulier

De gemeente Breda heeft ook een formulier op haar website staan voor het maken van meldingen. Dit formulier vraagt om vergelijkbare informatie als de BuitenBeter app. 

 

Samen dorp zijn

Verder kunnen we natuurlijk ook zelf wat eenvoudige dingen doen om de stoepen en straten veilig te houden. Denk aan het vrijhouden van de stoep (bijv. parkeren), heggen terugsnoeien en woekerend onkruid even verwijderen.

Heeft u ideeën voor meer structurele ontwikkelingen die ons dorp kunnen helpen? Laat het ons dan weten. Dan helpen wij om mensen met elkaar in contact te bengen.

 

Geef uw idee door

 

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven