Natuur rond het Markdal: Moffel zonder Piertje

26 mei 2023     Tekst en foto: Joop van Riet / Ad van de Laar - Foto: Ellen Rijken

Deze week in Natuur rond het Markdal: een bijdrage van Ad van de Laar over molshopen die de lente aankondigen, en natuurlijk de wekelijkse Markandalletjes. 

Dauwzwemmen

26 mei 2023     Tekst en foto: Laurin Heemskerk

Laurin Heemskerk ging op Hemelvaartsdag met een aantal anderen dauwzwemmen in de Galderse Meren.

UVV’40 1 van zondag naar zaterdag

25 mei 2023     Tekst: UVV'40 / Geert en Michael - Foto's: Michael van Egeraat

Op tweede pinksterdag, maandag 29 mei, speelt het eerste elftal van UVV’40 alweer de laatste wedstrijd van de reguliere competitie in vierde klasse C.

Stoepen en straten

12 mei 2023     Tekst en foto's: Dorpsraad Ulvenhout / Maaike van der Velden

Komt u ook weleens situaties als op de foto's in dit artikel tegen? Wist u dat de gemeente Breda heel adequaat reageert op meldingen die de veiligheid in gevaar brengen? Denk bijvoorbeeld aan losliggende stoeptegels, gaten in de weg, of bestrating die omhoog komt of juist verzakt is.

 

Melden

Wat heeft de gemeente nodig? Omschrijf wat u wilt melden (losse stoeptegel, of slecht wegdek zoals in het voorbeeld hieronder), benoem de locatie en maak een foto zodat de gemeente de situatie ook van afstand kan beoordelen en de juiste werkzaamheden in kan plannen. Het maken van een melding is heel eenvoudig en kan op twee manieren.

 

BuitenBeter app

De meest eenvoudige manier is het gebruik van de BuitenBeter app. Met een paar eenvoudige stappen wordt er automatisch een melding bij de gemeente gemaakt, inclusief een foto, de locatie en een omschrijving. De BuitenBeter app is gratis te installeren op uw mobiel. Het vereist eenmalig het invoeren van uw e-mailadres en een selectie van de gemeente waar u de melding aan wilt doen. Het handige van de BuitenBeter app is dat deze ook gebruikt kan worden voor andere meldingen (zoals bijv. zwerfvuil, ongedierte, straatverlichting).

 

 

Online formulier

De gemeente Breda heeft ook een formulier op haar website staan voor het maken van meldingen. Dit formulier vraagt om vergelijkbare informatie als de BuitenBeter app. 

 

Samen dorp zijn

Verder kunnen we natuurlijk ook zelf wat eenvoudige dingen doen om de stoepen en straten veilig te houden. Denk aan het vrijhouden van de stoep (bijv. parkeren), heggen terugsnoeien en woekerend onkruid even verwijderen.

Heeft u ideeën voor meer structurele ontwikkelingen die ons dorp kunnen helpen? Laat het ons dan weten. Dan helpen wij om mensen met elkaar in contact te bengen.

 

Geef uw idee door

 

Terug Schrijf reactie

Klik op advertenties voor meer info

Moestuinlunches - Landgoed Ulvenhart

Moestuinlunches op Landgoed Ulvenhart


 

 


 

 

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 


 

^ Naar boven