Geen extra inzamelmomenten voor gft-afval

19 april 2023     Tekst: Gemeente Breda

 

De gemeente Breda kan dit jaar niet zorgen voor extra inzamelingsmomenten voor het gft-afval in de maanden mei, juni en juli. Dit komt door personeelstekort bij de externe partijen die de gemeente voor de extra inzameling inhuurt.

 

Om de week

In de maanden mei, juni en juli werd het gft-afval voorgaande jaren wekelijks opgehaald. Dit kost veel extra personeel en voertuigen. De gemeente heeft twee leveranciers die de afgelopen jaren hebben geholpen om dit voor elkaar te krijgen. Beide partijen hebben nu aangegeven hier dit jaar niet voor te kunnen zorgen. Het gft-afval wordt in mei, juni en juli dus om de week opgehaald, net als in de rest van het jaar.

 

Personeelstekort

Wethouder Peter Bakker (Afval): “Afgelopen jaren haalden we het gft-afval in mei, juni en juli iedere week op. In 2022 waren er ook al problemen vanwege personeelstekort, maar dat hebben we toen op kunnen lossen door als gemeente zelf bij te springen. Dat gaat dit jaar helaas niet lukken. Ook wij kunnen niet aan extra personeel komen.”

 

Tips tegen stank en ongedierte

U kunt zelf een aantal maatregelen nemen om te zorgen dat het afval minder snel gaat stinken. Gebruik bijvoorbeeld voor de etensresten een afbreekbaar zakje met kiemplantlogo. Of wikkel vlees- en visresten in een stukje krant. Afwisselen met droog keukenafval en tuinafval helpt ook. Op de website van de gemeente Breda vindt u tips tegen stank en ongedierte.

 

Snoeiafval

Daarnaast is het mogelijk om snoeiafval naar de milieustraat te brengen, of om een afspraak te maken om snoeiafval thuis op te laten halen. Zo blijft er meer ruimte in de gft-container voor ander afval. Ook kan thuis composteren een oplossing zijn.

Terug Schrijf reactie

 

ADVERTEREN?

 

Mail of bel 0646-996632

 

 

25 april DinerConcert Landgoed Ulvenhart met Anastasia Kozhushko

25 april DinerConcert Landgoed Ulvenhart met Anastasia Kozhushko


 

 


 

 

^ Naar boven