Portret van een kunstenaar - Miriam Sanders

17 juni 2024     Tekst: Leontien Besems-van Oord - Foto's: Miriam Sanders

Miriam SandersIn het weekend van 22 en 23 juni organiseert Ulvenhout uit de Kunst de 12e editie van de Kunstroute in Ulvenhout. In de aanloop naar de Kunstroute zet UudK deelnemende kunstenaars in de schijnwerpers. Deze keer een portret van Miriam Sanders.

Jan v.d. Meer kampioen 2023/24 DBVJ

17 juni 2024     Tekst: Toon Aarts - Foto's: Ad Martens

Overhandiging Supercup DBJVVanaf half september strijden op donderdagavond de 12 leden van de Driebandenvereniging Jeugdland tijdens hun wekelijkse topsportavond op de drie biljarttafels in de Taveerne om hun clubkampioenschap.

Special Olympics op Jeugdland

17 juni 2024     Tekst en foto's: Michael van Egeraat

Vlag Special OlympicsZaterdag 15 juni was een deel van Nationale Spelen in het kader van de Special Olympics 2024 op het Sportpark Jeugdland te Ulvenhout.

Spektakel gegarandeerd op slotavond Driebandenkampioenschappen

03 maart 2023     Tekst en foto: Commissie Driebanden Ulvenhout / Toon Aarts

 

Het Driebandentoernooi bevindt zich inmiddels in de beslissende fase. Maandag 6 maart starten de eindrondes.

 

Complete programma

 

Vrijdagavond 24 maart worden in de Flamingo Bar de finales gespeeld in de D-, B- en A-klasse. De C- en de Hoofdklasse zullen hun finales afwerken op onze slotavond op vrijdag 31 maart in de Taveerne van Jeugdland. Aanvang beide finale-avonden: 19.30 uur.

 

Spektakel

Omdat het dit jaar de 40ste editie is van onze kampioenschappen en dus weer een lustrumjaar, is het traditie om op de slotavond een extra spektakelstuk voor te schotelen. Deze keer heeft de organisatie een ware biljartvirtuoos weten te strikken in de persoon van Jop de Jong.

 

Biljartvirtuoos

Toon Aarts: “We willen de slotavond ook voor de neutrale liefhebbers extra aantrekkelijk maken. Daarom hebben we dit jaar besloten om een topbiljarter uit te nodigen voor een demonstratie. Jop de Jong is een Europese topper binnen de spelsoort Biljart Artistiek en hij kan waanzinnig biljarten. Hij goochelt echt met biljartballen en zal het publiek trakteren op zweepslag-trekstoten, zware kopstoten en subtiele doorschieters. We nodigen alle geïnteresseerden dan ook van harte uit om erbij te zijn. Komt allen want het wordt echt een mooie avond, aanvang 19.30 uur.”

 

Talent

Jop de Jong komt uit Bathmen en is woonachtig in Arnhem. Hij is een talentvolle biljarter met een conduite staat waar je “U” tegen zegt. Hij begon op zijn dertiende al met het “kunststoten” en is ondanks zijn jonge leeftijd (25) inmiddels al viervoudig Nederlands Kampioen. Tijdens zijn debuut op het Europees Kampioenschap in Duitsland veroverde hij meteen een bronzen medaille. Namens Nederland zou Jop van 16 t/m 19 februari 2023 deelnemen aan het WK Biljart Artistiek in Ankara Turkije, maar wegens de aardbeving is dit toernooi uitgesteld.

 

Om een indruk te geven van zijn kunnen, bekijk de link via de knop hieronder.

 

Jop de Jong


Noteer 31 maart in je agenda!

 

 

Terug Schrijf reactie

^ Naar boven